2024. április 26. 14:41

KezdőlapWRCNorvégia vette át a vezetést a Nemzetek Rallyján 

Norvégia vette át a vezetést a Nemzetek Rallyján 

-

Norvégia csapata, Mads Ostberg és Eyvind Brynildsen vette át a vezetést a mexikói Nemzetek Rallyján a szombati napot követően, Európa a második, míg Franciaország a harmadik. 

A mexikói Nemzetek Rallyján 11 szakasz után Mads Ostberg és Johan Johansson 2:07,8 perc előnnyel vezet a francia Adrien Fourmaux-Alexandre Coria kettős előtt., míg a Citroenes és Fordos versenyzőt 4:01,5 perces hátrányban a mexikói Skodás Benito Guerra jr-Daniel Cué kettős követi. 

Ennek megfelelően Norvégia is átvette a vezetést a szombati napot követően, az Ostberg és Eyvind Brynildsen alkotta csapat 133 ponttal előzi meg a Sebastian Barbu-Niki Schelle alkotta Európa csapatot, míg a harmadik helyen Franciaország áll Fourmaux és Felipe Suberville vezetésével, 287 pont hátrányban. 

A negyedik helyet a Javier Serrano és Diego Serrano alkotta Ecuador foglalja el, mindössze 1,5 ponttal követve Franciaországot, míg az Alberto Battistolli és Andrea Mabellini alkotta olasz csapatot 5,5 ponttal előzi meg. 

A hatodik helyen található a legjobb mexikói csapat a három közül, melyet Emilio Velazquez és Patrice Spitalier alkot, és mely 40 és fél ponttal követi az olaszokat, valamint 2,5 ponttal előzi meg a Benito Guerra junior és Benito Guerra senior alkotta ugyancsak mexikói csapatot. 

A Nemzetek Rallyján vasárnap öt szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv 86,1 km lesz. 

Friss