2024. április 26. 02:33

KezdőlapWRCMexikó vezet a Nemzetek Rallyján 

Mexikó vezet a Nemzetek Rallyján 

-

Két szuperspeciál szakasz után Mexikó vezet a Nemzetek Rallyján a Francisco Name és Gustavo Uriostegui alkotta csapattal Norvégia és Olaszország előtt. 

A mexikói Nemzetek Rallyja Leónban kezdődött két 1,1 km-es szuperspeciál szakasszal, melyek után Mads Ostberg és Johan Johansson áll az élen Skoda Fabia R5-tel, 2,4 másodperccel megelőzve az ugyancsak skodás Benito Guerra juniort és Daniel Cuét. A harmadik helyen Adrien Fourmaux és Alexandre Coria áll Ford Fiesta Rally2-vel, 5,6 másodperc hátránnyal. 

A versenyen azonban az indulók saját nemzetük sikeréért küzdenek, így különböző szorzóknak és együtthatóknak köszönhetően pontokat kapnak eredményeik alapján a versenyzők csapatai, így egy Rally2-es autóval induló versenyzővel egy Renault Clio 16V versenyzője is fel tudja venni a csatát. 

A pontszámok alapján, így a 4-es számú Mexikói csapat vezeti a versenyt Francisco Name és Gustavo Uriostegui által megszerzett 90 ponttal, előnyük pedig 5,5 pont a Mads Ostberg és Eyvind Brynildsen vezette Norvégia előtt. 

A harmadik helyen az Alberto Battistolli és Andrea Mabellini alkotta olasz csapat áll 11 pont hátránnyal, 7 ponttal megelőzve a Sebastian Barbu és Niki Schelle alkotta Európa csapatát. 

Az ötödik helyet a Ricardo Cordero és Gerardo Hernández alkotta második számú Mexikói csapat foglalja el 17 ponttal követve Európát, és 3 ponttal megelőzve az első számú mexikói csapatot, melyet Benito Guerra junior és édesapja alkot. 

A hetedik helyen Ecuador csapata áll Javier Serrano és Diego Serrano vezetésével 10 ponttal Guerráék csapat mögött és négy ponttal megelőzve az Emilio Velazquez és Patrice Spitalier alkotta hármas számú mexikói csapatot, a Nil Solans és Pep Bassas alkotta Spanyolország a kilencedik, míg a tizedik helyet Japán foglalja el Hiroki Arai és Hirotaka Lishi vezetésével. 

A Nemzetek Rallyján indult volna Didier Auriol is Adrien Fourmaux csapattársaként, azonban 1994 világbajnoka kénytelen volt lemondani a szereplést, így helyét a francia útlevéllel rendelkező Felipe Suberville vette át. 

A Nemzetek Rallyján kilenc szakaszt rendeznek szombaton és ötöt vasárnap. 

Friss