2024. március 28. 12:00

KezdőlapWRCMexikó a Nemzetek Rallyjával pályázik a WRC státuszra

Mexikó a Nemzetek Rallyjával pályázik a WRC státuszra

-

2009 után először újra megrendezik Mexikóban a Nemzetek Rallyját. A cél most is ugyanaz, mint 13 évvel ezelőtt: felhívni a versenyre a figyelmet, hogy az helyet kapjon a rally világbajnokság naptárában. Egyszer már sikerült. 
 
2009-ben, amikor szintén nem kapott helyet a WRC naptárban, Mexikóban megrendezték a Nemzetek Rallyját, ami után 2011-től ismét vb futamot rendezhettek.
 
Az idei Nemzetek Rallyja április 1–3. között kerül megrendezésre, ugyanazt a szervizparkot és szakaszokat fogja használni, mint tette azt a Mexikó Rally vb-futam is.
 
A Mexikó Rally 2020-ban került megrendezésre utoljára vb-futamként, majd a járvány miatti nehéz logisztika miatt tavaly már nem tartották meg, és Argentína, valamint Chile kiesésével 1995 óta először nem volt WRC futam az Amerikai földrészen.
 
„Nem szereplünk az idei WRC naptárban sem, ami nagy szomorúság a mexikóiaknak – mondta Patrick Suberville, a Mexikó Rally igazgatója a Dirtfishnek. – Szeretnénk visszakerülni, ezért pedig mindent meg is fogunk tenni.
Az elmúlt két évtizedben az egész világ csodálkozott azon, ahogy a Mexikó Rally egyre nagyobb verseny lett. A verseny látogatottsága igen magas volt, olykor a legtöbb néző a mi versenyünkön volt az egész szezon alatt. A földalatti szakaszokhoz, valamint a 2737 méter magasan futó El Chocolate szakaszhoz hasonlóak máshol nincsenek a világon.
A Nemzetek Rallyjával szeretnénk az FIA-t és a WRC Promótert emlékeztetni, hogy mi is itt vagyunk továbbra is, és 2023-tól szeretnénk visszatérni a vb naptárba. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a promóterrel és az FIA-val is, de fent kell tartanunk szervező csapatunk magas színvonalát is. Erre lesz jó az idei Nemzetek Rallyja. Ez a verseny nem garantálja a vb-naptárba kerülésünket, de a WRC nem olyan nélkülünk, mint velünk.”
 
A Nemzetek Rallyja egy, a világ országainak versenyzőiből álló mezőnyből fog összetevődni.
 
„Jelenleg egy olimpiai év van, ezért mindenki tudja, hogy mit jelent a saját nemzet zászlaja alatt versenyezni. – mondta Gilles Spitaller, a Nemzetek Rallyja menedzsere. – Ugyanazt a formátumot fogjuk idén használni, mint 2009-ben. Nagyszerű versenyzők jönnek a versenyre, de mindannyian saját nemzetüket fogják képviselni. 2009-ben Xavi Pons és Dani Sola vezette győzelemre Spanyolországot.”

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss