2024. március 28. 12:00

KezdőlapWRCMegvan az augusztus közepi WRC futam?

Megvan az augusztus közepi WRC futam?

-

A rally világbajnokság augusztus közepi versenye még mindig bejelentés alatt áll. Először Észak-Írországot szerették volna, ám ez meghiúsult, most a végső befutó az Ypres Rally lehet. A belga sajtó már tényként kezeli országuk történetének második vb-futamát.

A dhnet.be oldal jelentetett meg egy cikket, miszerint az Ypres Rallyt szervező Superstage Club megkapta a kellő támogatást Belgium Vallon régiójától és az RACB-től (a belga autóklubtól), így anyagilag biztosítottá vált a rally vb-futam megrendezése.

A belga média szerint az idei Ypres Rally programjába nem kerül be a Spa-Francorchamps-i Forma–1-es pályája, ugyanakkor a vasárnapi pályák még mindig az Ardennekben lesznek kijelölve. A hivatalos bejelentés pedig bármelyik pillanatban megtörténhet. 

A belga verseny tavaly volt először vb-futam, és bár nagy sikert aratott, a rally után az volt a terv, hogy 2022-ben és 2023-ban Eb futamot szervezhetnek, mielőtt 2024-ben visszatér a vb naptárba, végül nem került be az ERC futamok közé sem, így a belga bajnokság hatodik versenyeként június 23–26. között rendeznék meg.

Augusztus közepén Észak-Írország rendezhetett volna vb-futamot, azonban a szervezők végül kénytelenek voltak lemondani az idei eseményt, így ismeretlen egyelőre az augusztus 18–21. közötti verseny helyszíne.

Az Ypres Rallyn tavaly Thierry Neuville révén hazai siker született, a második helyen Craig Breen, míg a harmadikon Kalle Rovanperä ért célba, így kettős Hyundai győzelemmel ért véget.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dhnet.be

Friss