2024. április 30. 17:06

KezdőlapRXÍgy tervezzetek Nyirádra - megjelent az Eb időterve

Így tervezzetek Nyirádra – megjelent az Eb időterve

-

Május 21-22-én Nyirádon kezdődik a nemzetközi rallycross szezon. A Rallycross Eb EURO RX1 és EURO RX3 kategóriája érkezik Magyarországra, már a hétvége programja is elérhető.

A menetrend az Eb-n megszokott forgatókönyv szerint alakul. Szombaton reggel szabadedzéssel kezdődik a program mindegyik kategória számára. Érdemes már erre is eljönni, hiszen itt mutatkoznak be először az idei autók, az új dekorok, és akcióból is több várható hiszen sok a friss fejlesztésű autó.

Az éles küzdelem szombaton délután kezdődik. 13:00-kor az első, majd 15:00-kor a második kvalifikáció lesz a pályán.

Néző szempontból különösen érdekes a 16:30-as autogram osztás a depóban. Talán nem kell mondani, hogy micsoda ereklye egy Eb mezőny által aláírt emléktárgy, amit akár a közeljövő egyik világbajnoka is dedikálhat.

Vasárnap délelőtt egy szabadedzésen lehet finomítani a beállításokat. 11:30-kor a harmadik (utolsó) kvalifikáció kezdődik. Délután egykor újabb lehetőség nyilik a versenyzők aláírásainak megszerzésére a depóban, várhatóan nagy tömeggel, így érdemes már szombaton begyűjteni amit lehet, vasárnap pedig a hiányzó aláírásokért sorba állni.

A 2022-es szezon újítása, a Progression futam, ahol a teljes mezőny rajthoz áll. A rajthelyeket a kvalifikáció eredményének megfelelően választhatják a versenyzők, természetesen a legjobb választhat először. A futamból a legjobb tíz jut a 17 órakor kezdődő elődöntőkbe. Innen az első és második helyzettek és a jobban teljesítő harmadik kerül a döntőbe.

Az ünnepélyes díjkiosztó 18:20-kor kezdődik.

Nyirad
foto: Nyirád Racing Center

Bajnoki pontokat a verseny végén osztanak, 20-16-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 pontot kap az első 15 helyzett.

Jegyeket itt lehet vásárolni a versenyre, a nevezőkről itt írtunk.

Nyirad
foto: Nyirád Racing Center

Friss