2024. március 28. 14:00

KezdőlapERCHerczig kiesett, Turán, Velenczei nem rajtolt FRISSÍTVE

Herczig kiesett, Turán, Velenczei nem rajtolt FRISSÍTVE

-

A Rally Hungary vasárnapi első szakaszán baleset miatt kiesett Herczig Norbert és Ferencz Ramón, az abszolút értékelés második helyéről. A Skoda Fabia Rally2 evóval versenyző páros mindkét tagját kórházba szállították, Herczig a hírek szerint jól van, míg Ferencz valószínűleg bordasérüléssel úszta meg az esést. 

Az Európa-bajnokság dobogójáért harcoló páros szombaton nagyon jól kezdett, egy defekt ellenére is a második helyen álltak. Herczig a szombat esti célban elmondta, hogy szenzációs az autó és hogy nagyon keményen nyomja. A második helyezés lett volna idei legjobb Eb-eredményük.

Nem csak ők hiányoznak a Rally Hungary mezőnyéből. A szálloda reggelizőjében több magyar versenyzővel találkozhattunk, mint a pályán.

„Tegnap kaptunk két defektet, amivel már eleve nagy hátrányba kerültünk – mesélte reggel Turán. – Jöttünk be az esti szervizparkba, amikor egy motoros mondja, hogy defektünk van. Mondom persze. De tényleg. Megnéztük, tényleg defekt volt. Nehéz évünk volt, de nem láttam értelmét tovább kockáztatni. Egész éjszaka nem aludtam, de ezt a szezont el kell engednem.”

Velenczei Ádám a szombati utolsó gyorsaságin kapott defektet, amely során az első futóműve is megsérült, ezért ő sem folytatta a versenyt.”

FRISSÍTVE

Herczig Norbert a balesetről: „A gyorsasági szakasz végén történt a baleset, az útra lecsapódott a pára és a fehér aszfalt úgy csúszott, mint a jég – többen is kicsúsztak ott. A féktávon megcsúszott a kocsi, olyan volt, mintha kihúzták volna a lábunk alól a talajt. Előzetesen nem utalt semmi arra, hogy baj lenne, Ramón fel sem tudott készülni a balesetre. Megütöttük magunkat, neki eltört/elrepedt hat bordája, nekem is vannak zúzódásaim, és fáj az oldalam, de én még várok a vizsgálat eredményére. A sors fintora, hogy a fiam ugyanabban a kanyarban esett ki, pedig a mentőből még felhívtam, hogy nagyon figyeljen arra a szűk kanyarra. Egy vigasztal, hogy jó volt a tempónk. Bízom benne, hogy Ramón mihamarabb felépül, köszönjük a szurkolást a magyar közönségnek.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss