2024. március 19. 12:52
KezdőlapERCCsomós Mixi és az Európa-bajnokság?

Csomós Mixi és az Európa-bajnokság?

-

A Rally2 és a Peugeot Kupa korábbi bajnoka, a tavalyi Országos Rallybajnokság abszolút második helyezett párosa Csomós Mixi és Nagy Attila nem titkolt szándéka, hogy a Rally Európa-bajnokságon bizonyíthasson. Ehhez komoly segítséget kaphat a HUMDA-tól. 

Nagyszabású támogatási rendszert dolgozott ki a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. annak érdekében, hogy felkutassa, felmérje és felkarolja a legtehetségesebb magyar autó- és motorversenyzőket – áll a szervezet hivatalos honlapján.

Ennek keretén belül több versenyzőt is felmértek, többek között Csomós Miklóst, vagy ahogyan a legtöbben a rallypályák szélén ismerik: Csomós Mixit, amelyről egy videót is közzétettek a HUMDA Facebook oldalán.

Csomós Mixi és egykori főiskolai társából lett navigátor, Nagy Attila valóban a magyar rallybajnokság egyik legtehetségesebb és legnépszerűbb párosa.

Először akkor hívták fel magukra a figyelmet, amikor 2017-ben egy Citroën C2 R2 Maxszal megnyerték a Rally2-es bajnokságot. A következő évben Rally1-ben és a Peugeot Kupában indultak, ahol sok problémával küzdve a harmadik helyet szerezték meg.

Amikor 2019-ben egy 208 R2 volánja mögött megnyerték a Peugeot Kupát, már komoly szurkolótáboruk volt. Ekkorra világossá vált, hogy nem csak egy szimpatikus párosról van szó, ennél sokkal nagyobb lehetőség van bennük.

Ők is így gondolták és egy merész lépéssel Skoda Fabia R5-re váltottak, amellyel már első szezonjukban az abszolút ötödik helyen végeztek.

A nagy áttörést 2021 hozta számukra. Ebben az évben dőlt el, hogy helyük van az Országos Rallybajnokság élmezőnyében. Sőt, megvan bennük az a plusz is, ami szükséges a győzelemhez és ahhoz, hogy a bajnoki címért szálljanak versenybe.

A szezon előtt, amikor meglátták a rajtlistát, Mixi édesapja azt mondta, az első hétben sem leszünk. Pedig ha van a Mixi csapatban olyan ember, aki még a versenyzőnél és a navigátoránál is nagyobb fanatizmussal veti bele magát a rallyba, az Mixi édesapja.

Szerencsére ezúttal nem lett igaza, hiszen a Csomós–Nagy kettős hatalmasat menetelt. A szezonnyitó Boldogkő Rallyn megszerezték első dobogós helyezésüket, a Salgó Rallyn, pedig az első abszolút győzelmüket, amelyet a Veszprém Rallyn még egy követett.

Az év végén egészen az utolsó méterekig harcban voltak a Hadik–Kertész kettőssel a bajnoki címért. Ennek a Rally Hungaryn Csomós defektje vetett véget, de a bajnoki második helyük így is megsüvegelendő.

Már akkor mesélt arról Mixi, hogy szeretnék magukat kipróbálni az Európa-bajnokságon is, amihez azonban még egy kis segítségre szükségük lesz.

Reméljük, hogy a tervüket meg tudják valósítani és hamarosan még egy magyar párosért szurkolhatunk az Európa-bajnokságon.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss