2024. március 19. 10:03
KezdőlapERCMikkelsen elárulta, indul-e az Eb-n

Mikkelsen elárulta, indul-e az Eb-n

-

Andreas Mikkelsen tavaly mindkét jelentős, Rally2-es autóval megszerezhető bajnoki címet besöpörte, a WRC2-es világbajnokságot és az Európa-bajnokságot is megnyerve. Idén azonban úgy tűnik, nem lesz kettős címvédés. 

„Az Európa-bajnokságon idén nem fogok indulni – mondta Andreas Mikkelsen a Monte-Carlo Rally utáni sajtótájékoztatón. – Tavaly nagyon elfoglalt a versenyzés, mert egymás után jöttek a futamok. Egyelőre annyi biztos, hogy a Monte után Svédországban is rajthoz állunk, de a többi programról még nem döntöttünk.

A Monte-Carlo Rallyn sok probléma volt az üzemanyaggal és az autók motorjaival, Marco Bulacia autója is leállt. Úgy gondolom, hogy ezt ki kell vizsgálnunk mielőtt új versenyen indulunk. Nem szeretnénk kockáztatni.”

Andreas Mikkelsen tavaly az Európa-bajnokság Azori-szigeteki és Fafe Rally versenyén is nyerni tudott, míg Lengyelországban és a Barum Rallyn a második helyen zárt. A Rally Hungaryn emlékezetes módon nem volt szerencséje és csak hatodik lett, ennek ellenére bebiztosította karrierje első Eb címét a spanyol Efrén Llarena és a lengyel Miko Marczyk előtt.

A WRC2-ben tavaly a norvég versenyző a Monte-Carlo Rallyn, Észtországban és Görögországban is nyerni tudott, míg az Arctic Rallyn második, Horvátországban pedig  ötödik lett. Ennek köszönhetően ebben a sorozatban is egy futammal a vége előtt megszerezte a bajnoki címet. Így a Monza Rallyn elért második helyen csak hab volt a tortára. A WRC2-ben a szintén norvég Mads Ostberg és a finn Jari Huttunen zárt Mikkelsen mögött a bajnokság második, harmadik helyén.

Mikkelsen tavaly több navigátorral is versenyzett, az idei szezonban azonban Mads Ostberg tavalyi társával, Torstein Eriksennel folytatja a Toksport WRT csapatában Škoda Fabia Rally2-vel.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fia.com

Friss