2024. április 24. 17:15

KezdőlapERCDelecour visszatér a rally Eb-re

Delecour visszatér a rally Eb-re

-

Francois Delecour idén visszatér a rally Európa-bajnokság mezőnyébe, miután 2022-ben az RGT Kupában áll rajthoz, melynek három versenyét Eb-futamon rendezik.

A francia legenda idén egy Alpine A110 RGT autóval az RGT kupában áll rajthoz, így visszatér az ERC mezőnyébe is. Delecour utoljára a 2015-ös svájci Rallye du Valais versenyen (képen) indult utoljára az Eb-n. Legutóbb pedig a Monte-Carlo Rallyn láthattuk, ahol az RGT Kupa harmadik helyét szerezte meg.

Az RGT Kupa versenyei közé tartozik idén a Kanári-szigetek Rally, a Róma Rally, valamint a cseh Barum Rally is, így ezeken biztosan indulni fog Francois Delecour is.

A francia négyszeres vb-futamgyőztes, az Európa-bajnokságon pedig három futamot nyert meg. Az RGT kupában 2015-ben bajnoki címet szerezett, míg romániai karrierje során háromszor nyerte meg a nemzeti rally bajnokságot.

Francois Delecour 15 éves fia, Mathys Delecour ugyanakkor a román Dacia Sandero kupa idei versenyein szeretne versenyzői tapasztalatot szerezni.

„Szeretném Romániában tovább csiszolni tudásomat egy olyan autóval, ami komoly versenyzési képességeket követel meg” – írta Facebook oldalán Mathys Delecour. – Édesapámnak nagyon jó emlékeim vannak a Romániában szerzett sikerek után, ezért szeretnék én is ott tanulni és tovább fejlődni.”

A Dacia Sandero Kupa versenyein való induláshoz nem szükséges vezetői engedély, az összekötő szakaszokon a navigátor vezetheti az autót.

A Dacia Sandero Kupa szezonja 2022-ben a Máramaros Rallyn, a Hargita Rallyn, az Argesului Rallyn, a Bucovinei Rallyn, a Nagyszeben Rallyn, a Moldova Rallyn, az Iasului Rallyn, a Kolozsvár Rallyn, valamint a Brassó Rallyn kerül lebonyolításra.

Forrás:fiaerc.com

Friss