2024. április 25. 19:34

KezdőlapERCA portugál Hyundai a nemzeti címvédővel erősített

A portugál Hyundai a nemzeti címvédővel erősített

-

A portugál Hyundai csapatában folytatja Ricardo Teodósio, a Portugál Rally bajnokság tavalyi első helyezettje.
 
Az Eb szezon idén két portugál versennyel, a Fafe Rallyval és az Azori-szigetek Rallyval kezdődik és mindkét versenyen a győzelemért harcolhat várhatóan a portugál Hyundai csapat. A koreai gyártó helyi csapata ugyanis Bruno Magalhaes mellé szerződtette Ricardo Teodósiot is, aki tavaly a nemzeti bajnokságot nyerte.
 
Bruno Magalhaes 2019 óta a Hyundai versenyzője, azonban Teodósio korábban Skodával versenyzett.
 
A tavalyi Fafe Rally után Teodósio 29 ponttal gyűjtött többet az ERC futam harmadik helyén záró Armino Araújonál, így a portugál bajnokságban egy pont előnnyel megelőzte a Mini korábbi WRC pilótáját és 2019 után ismét portugál bajnok lett.
 
A portugál Hyundai csapatában, melyet tavaly csak Magalhaes képviselt, így hét portugál bajnoki cím tulajdonosa fog idén versenyezni, ami mellett a három ERC futamot nyerő Bruno Magalhaes 2017-ben ERC második, egy évvel később pedig harmadik tudott lenni. Teodósio legjobb eredményét az Eb-n a 2019-es Azori versenyen érte el, amikor ötödik lett.
 
A Fafe Rallyt március 11-13. között, az Azori-szigetek Rallyt pedig március 25-27. között rendezik az Eb szezon első két versenyeként.
Magalhaes a Fafe Rallyn tavaly a negyedik helyen ért célba, míg az Azori-szigeteken sem ő, sem Teodósio nem indult, miután csak az Azori Bajnokságban kapott helyet.
Forrás:fiaerc.com

Friss