2024. április 25. 23:11

KezdőlapERCHosszabb lesz a Fafe Rally idén

Hosszabb lesz a Fafe Rally idén

-

A Fafe Rally szervezői közzétették az idei verseny részleteit, melyből kiderül, hogy egy hónap múlva 17 szakasz vár a versenyzőkre és a versenytáv is hosszabb lesz a tavalyinál.

A murvás Fafe Rally tavaly szerepelt először a rally Eb naptárában a hatodik futamként, összesen 16 szakasszal és 197,04 km versenytávval.

2022-ben maradt a portugál verseny a kontinensbajnokságban és a szervezők most tették közzé a rendezvény pár részletét.

Idén nyolc különböző pályán összesen 17 szakasz vár a versenyzőkre, és a versenytáv is nő 1,55 km-rel. A Fafe Rally idei újdonsága a szuperspeciál szakasz lesz.

A nevezési időszak február 24-ig fog tartani, tavaly 55 páros nevezett, köztük Herczig Norbert és Ferencz Ramón (Skoda Fabia Rally2 evo).

A március 11–13. között rendezendő verseny az ERC idei első futama lesz.


2021-ben a norvég Andreas Mikkelsen és brit Elliott Edmondson szerezte meg a győzelmet a Toksport WRT Skoda Fabia Rally2 evo autójával, a második helyen az orosz Alexey Lukyanuk és Alexey Arnautov 2:01,8 perc hátránnyal zárt a Saintéloc Junior Team Citroën C3 Rally2-es autójával, míg a harmadik a helyi Armindo Araújo és Luis Ramalho lett 2:38,9 perc hátránnyal ugyancsak Skodával.

Mikkelsen a Monte után elárulta, nem indul az idei Eb szezonban

Tavaly a Portugál Rally Bajnokság hatodik futama is volt egyben a Fafe Rally, és Araújo győzelmével a nemzeti bajnokság elő helyezettje is lett Bruno Magalhaes és Carlos Magalhaes Hyundai i20 N Rally2-ese előtt.

Herczigék a verseny hatodik helyén zártak.

Az ERC összes futama élőben kísérthető figyelemmel az idei évtől a WRC+ platformon.

A kontinensbajnokság részletes kiírására még nem került sor.

Friss