2024. április 24. 15:26

KezdőlapERCFeofanov kipróbálja a Rally3-as Fordot

Feofanov kipróbálja a Rally3-as Fordot

-

Dmitry Feofanov, az ERC2 kategória tavalyi második helyezettje idén kipróbálja az M-Sport Rally3-as autóját, melyen akár az ERC3-ban is indulhat. 

Az ERC3 kategória az idei Eb szezontól csak a Rally3-as Forddal indulók számára érhetőe el, és itt készül indulni Dmitry Feofanov is, aki tavaly az ERC2 kategóriában zárt a második helyen.

A 2022-es és főként az Eb-re vonatkozó terveim még nem biztosak, de március előtt minden kérdés el fog dőlni. – mondta az orosz versenyző az ERC hivatalos oldalának. – Idén kipróbálom a Rally3-as Fordot, mellyel most volt egy tesztem Lappföldön. Az autó jó és könnyen kezelhető, és tervben van vele az ERC-n való indulás is, ha az Eb-n indulok ebben az esztendőben.”

Feofanov ezen a hétvégén elindul a lett Sarma Rallyn a Rally3-as autóval és Normunds Kokins navigátorral.

A 40 éves orosz versenyző 2019-ben indult első Eb futamán és eddig használt Mitsubishi Lancer Evo X-es autóját tavaly cserélte Rally2-es Kittel szerelt Suzuki Swift R4-re. Feofanov tavaly teljes szezont ment az ERC2-ben és a lett Liepaja Rallyn az első, a Lengyel Rallyn, a Rally Hungary-n a második, az Azori-szigeteken, a Fafe Rallyn, és a Kanári-szigeteken a kategória harmadik helyén zárt.

Az ERC2 tavalyi bajnoka a sapynol Javier Pardo Siota, harmadik helyezettje pedig a lengyel Dariusz Polonski volt.

Forrás:fiaerc.com

Friss