2024. április 23. 13:36

KezdőlapERCMeeke teszteli az új Skodát 

Meeke teszteli az új Skodát 

-

Kris Meeke vezetésével teszteli a Skoda Motorsport a vadonatúj Skoda Fabia Rally2-t, melynek megjelenése hamarosan várható. 

Kris Meeke Skodával indult a hétvégi Katar Rallyn, a Közel-Kelet Rally Bajnokság második versenyén, ahol a harmadik helyet szerezte meg, miután az első napon borult és másfél percet vesztett, majd a második napon autójának felfüggesztése sérült meg, ami további időveszteséghez vezetett. 

Az észak-ír versenyző múlt héten megerősítette, hogy teszteli a Skoda Motorsport legújabb Rally2-es autóját, melyen már Csehországban, Franciaországban és Spanyolországban is vezetett murvás és aszfaltos utakon. 

Az új Skodával, ha már lehetséges lesz a versenyzés Meeke ERC futamon is rajthoz állhat. 

“A Vadonatúj Skoda Fabia Rally2 az utcai modell harmadik generációjának piacra kerülésekor válik elérhetővé – áll a Skoda Motorsport közleményében, melyben Michal Hrabánek beszélt az új rally autóval kapcsolatban. – A vadonatúj Rally2-es Skoda fejlesztési és tesztelési szakaszba lépett már. Technikusaink a már elérhető Skoda Fabia Rally2 evo projekt know-how-jára és szakértelmére építhetnek, mely nagyon sikeres világszerte.” 

Tavaly augusztusig a Skoda Motorsport már több, mint 400 darab R5-ös, Rally2-es és Rally2 evo autót értékesített. Az új versenyautó megjelenéséről nem árultak el részleteket. 

A Skoda mind a világbajnokságokon, kontinensbajnokságokon és nemzeti bajnokságokon is az egyik legsikeresebb autó lett megjelenése óta. 

Tavaly A WRC2-ben és az Eb-n is Skodával szerzett bajnoki címeket Andreas Mikkelsen. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss