2024. április 26. 19:17

KezdőlapERCÚj kategória az ERC2-es autóknak

Új kategória az ERC2-es autóknak

-

Új kategóriát hozott létre a rally Európa-bajnokságon a WRC Promótere. A Rally2-es kittel, N-csoportos és RGT autókkal versenyzőket az ERC Open kategóriában fogják értékelni. 

A rally Európa-bajnokságon idén megszűnik az ERC2-es kategória, azonban a WRC Promóter helyette létrehozza az ERC Open kategóriát, melyben indulhatnak azok az autók, amiket korábbi ERC2-ben értékeltek. A kategóriában, csakúgy, mint minden más kategóriában a nyolc versenyből hat futam eredménye fog számítani. 

“Amellett, hogy a rally Európa-bajnokság a nemzeti bajnokságból feljebb lépő versenyzők elsődleges bajnoksága, egyben minden versenyző sorozata is – mondta Ian Campbell, az ERC menedzsere. – Ezt nagyon jól fogja idén tükrözni az ERC Open kategória. Miután láttuk, hogy mennyire népszerűek a Rally2-es kittel szerelt autók, fontos volt, hogy idén is biztosítsunk számukra egy kategóriát, ahol tudnak indulni ilyen autókkal.

Az is egyértelmű számunkra, hogy továbbra is nagyon népszerűek az egykoron N4-es kategóriába tartozó, valamint RGT autók. Idén három Eb verseny is az RGT Kupa része, így logikus volt, hogy ezen autók is indulhassanak az ERC Openben.” 

A rally Európa-bajnoki szezon végén a következő címeket osztják még ki 2022-ben 
– Európa-bajnoki cím pilótáknak és navigátoroknak
– ERC3 bajnoki cím pilótáknak és navigátoroknak a Rally3-as autókkal indulók számára
– ERC4 bajnoki cím pilótáknak és navigátoroknak a Rally4-es és Rally5-ös autókkal indulók számára
– ERC4 Junior bajnoki cím a 27 évnél fiatalabb versenyzők számára, akik Rally4-es és Rally5-ös autókkal, valamint Pirelli gumikkal indulnak
– Csapatbajnoki cím a Rally2-es, Rally3-as, Rally4-es és Rally5-ös autókkal indulóknak. 

Forrás:fiaerc.com

Friss