2024. április 19. 01:27

KezdőlapERCBonato harmadik szezonjára készül az Eb-n 

Bonato harmadik szezonjára készül az Eb-n 

-

Yoann Bonato idén is elindul a Rally Európa-Bajnokságon, így sorozatban harmadik szezonjára készül a kontinensbajnokságon. A francia versenyző idén is marad a Citroennél.  

Yoann Bonato 2005-ben debütált az ERC-ben, amikor rajthoz állt a Rallye d’Antibes-Cote d’Azur versenyen, azonban a Fiat Punto S1600-tal a célba érés nem sikerült. 

A megreformált ERC-ben 2020-ban kezdett versenyezni, amikor a Rally Hungary-n és a Kanári-szigeteken állt rajthoz Citroen C3 R5-tel, és előbb a 14., majd a spanyol versenyen a 2. helyet szerezte meg. 

Tavaly már teljes ERC szezont ment, és a C3 R5-tel a Lengyel Rallyn, a Fafe Rallyn, majd a Rally Hungary-n is nyolcadik lett, a cseh Barum Rallyn pedig a kilencedik helyet, a lett Liepaja Rallyn 15., a Róma Rallyn pedig a 18. helyen ért célba. Nem sikerült azonban a célba érés a francia versenyzőnek az Azori-szigeteken és a Kanári-szigeteken sem. 

A 2021-es év végi nyolcadik helyet követően pedig úgy döntött Bonato, hogy 2022-ben is indul Eb futamokon, mégpedig a Kanári-szigeteken, a lett Liepaja Rallyn és az olasz Róma Rallyn fog rajthoz állni maradva a Citroen C3 R5-nél. Az autó mellett pedig navigátora is marad, továbbra is Benjamin Boulloud fogja diktálni az itinert. 

A francia versenyző az ERC futamok mellett megcélozza ötödik aszfalt bajnoki címét is hazájában. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss