2024. március 29. 14:44

KezdőlapERCAlmeida Rally2-es autóra vált az Eb-n 

Almeida Rally2-es autóra vált az Eb-n 

-

Pedro Almeida az utóbbi időszakban Rally4-es Peugeot-val versenyzett az Eb-n, azonban idén egy Rally2-es Skodára vált. A portugál versenyző korábban már indult az ERC1 junior mezőnyben szintén Skodával. 

A 25 éves Pedro Almeida a 2018-as Azori-szigetek Rallyn debütált az ERC mezőnyében egy R5-ös Forddal, majd egy évvel később már egy Skodával indult a versenyen az ERC1 junior mezőnyében. 

2020-ban azonban Rally4-es Peugeot-ra váltott, mellyel a Roma Rallyn, a Fafe Rallyn és a Kanári-szigetek Rallyn is indult. A portugál versenyző tavaly ugyancsak a Fafe Rallyn indul a Peugeot-val, de sikerült megszereznie az ERC3 harmadik helyét. 

Almeida idén ismét Rally2-es autóval, egy Skodával áll rajthoz a Fafe Rallyn március 11-13. Között, navigátora is új lesz a versenyen, ahol Mario Castroval indul, írja az ERC hivatalos oldala. 

A 47 éves Mario Castro korábban 30 ERC futamon indult már, legjobb eredményét pedig 1996-ban érte el a Rallye Rota do Sol versenyen, ahol Jorge Antonio navigátoraként az ERC értékelés harmadik helyén zárt egy Renault Clio Williams-szel. 

A 2022-esERC szezon a Fafe Rallyval indul márciusban, majd két héttel később már az Azori-szigetek Rallyt rendezik. A versenyek egyben a Portugál Rally Bajnokság első két futama is. 

Az Eb szezonnyitón 17 szakasz vár a nevezőkre, a versenytáv pedig 198.59 km lesz. A szezon minden versenyének összes szakasza élőben lesz közvetítve a WRC+ platformon, mely 10.99 euróért fizethető elő egy hónapra. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss