2024. április 23. 19:53

KezdőlapERCA Suzuki folytatja Eb programját 

A Suzuki folytatja Eb programját 

-

A Suzuki Motor Ibérica tavaly Javier Pardot az ERC2 bajnoki címéhez segítette, idén pedig folytatja szereplését az ERC Open kategóriában. 

Az ERC2 kategóriát idén felváltja az ERC Open kategória, melyben Rally2-es kittet használó, N4-es és RGT autók indulhatnak. 

Tavaly Javier Pardo és Adrián Pérez megnyerték az ERC2-es kategóriát a Suzuki Motor Ibérica csapat Suzuki Swift R4lly S Rally2-es kittet használó autójával. 

A spanyol páros idén már Rally2-es autóra vált, ezért a Suzuki Alberto Monarrit és Carlos Cancelát indítja az ERC versenyein, akik csatlakoznak Joan Vinyes és Jordi Mercader pároshoz. 

Az andorrai Vinyes tavaly az ERC2 kategória negyedik helyén zárt, és csaknem megnyerte a tavalyi Kanári-szigetek Rallyn a kategóriát, előtte pedig a Lengyel Rallyn és Azori-szigetek Rallyn a negyedik, a Róma Rallyn és a Fafe Rallyn a második helyen ért célba. 

Monarri 2019-ben indult a Kanári-szigetek Rallyn, ahol megnyerte az Abarth Rally Cup értékelését. 

Az ERC szezon idén a Fafe Rallyval kezdődik március 12-13. között, majd az Azori-szigeteken folytatódik március 26-27. között. Az ERC harmadik versenyére a Kanári-szigeteken kerül sor május 13-14. között, míg a negyedik versenyt június 11-12. között Lengyelországban tartják. 

Az év második fele a lett Liepaja Rallyval kezdődik július 2-3. között, amit rom héttel később a Róma Rally követ. Augusztus 27-28. között a Barum Rally lesz a hetedik verseny, míg a szezon utolsó futam még nem ismert. 

Forrás:fiaerc.com

Friss