2022. november 26. 13:33
KezdőlapERCA Suzuki folytatja Eb programját 

A Suzuki folytatja Eb programját 

-

A Suzuki Motor Ibérica tavaly Javier Pardot az ERC2 bajnoki címéhez segítette, idén pedig folytatja szereplését az ERC Open kategóriában. 

Az ERC2 kategóriát idén felváltja az ERC Open kategória, melyben Rally2-es kittet használó, N4-es és RGT autók indulhatnak. 

- Hirdetés -

Tavaly Javier Pardo és Adrián Pérez megnyerték az ERC2-es kategóriát a Suzuki Motor Ibérica csapat Suzuki Swift R4lly S Rally2-es kittet használó autójával. 

A spanyol páros idén már Rally2-es autóra vált, ezért a Suzuki Alberto Monarrit és Carlos Cancelát indítja az ERC versenyein, akik csatlakoznak Joan Vinyes és Jordi Mercader pároshoz. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Az andorrai Vinyes tavaly az ERC2 kategória negyedik helyén zárt, és csaknem megnyerte a tavalyi Kanári-szigetek Rallyn a kategóriát, előtte pedig a Lengyel Rallyn és Azori-szigetek Rallyn a negyedik, a Róma Rallyn és a Fafe Rallyn a második helyen ért célba. 

Monarri 2019-ben indult a Kanári-szigetek Rallyn, ahol megnyerte az Abarth Rally Cup értékelését. 

Az ERC szezon idén a Fafe Rallyval kezdődik március 12-13. között, majd az Azori-szigeteken folytatódik március 26-27. között. Az ERC harmadik versenyére a Kanári-szigeteken kerül sor május 13-14. között, míg a negyedik versenyt június 11-12. között Lengyelországban tartják. 

Az év második fele a lett Liepaja Rallyval kezdődik július 2-3. között, amit rom héttel később a Róma Rally követ. Augusztus 27-28. között a Barum Rally lesz a hetedik verseny, míg a szezon utolsó futam még nem ismert. 

Friss