2024. március 28. 16:40

KezdőlapERCBassas a Peugeot-t Skodára váltja 

Bassas a Peugeot-t Skodára váltja 

-

Josep Bassas idén Skoda Fabia Rally2-re váltja Rally4-es Peugeot-ját, mellyel sorozatban kétszer is az ERC3 második helyét szerezte meg. 

A 29 éves spanyol Josep Bassas az elmúlt két szezonban egyaránt az ERC3 második helyén zárt Peugeot 208 Rally4-es autójával, valamint 2020-ban megszerezte ezt a helyezést az ERC3 junior mezőnyében is. 

A 2022-es szezonban azonban már Skoda Fabia Rally2 evóra vált, azonban marad tavalyi csapatánál, a portugál The Racing Factory-nál, valamint navigátora, Axel Coronado is változatlan marad. 

“Köszönöm a The Racing Factory csapatának, hogy 100%-ig bízott bennem – mondta Pep Bassas az ERC hivatalos oldalának. – Most azért kell dolgoznunk, hogy alkalmazkodni tudjunk az autóhoz.” 

Pep Bassas a junior mezőnyben megnyerte a 2020-as Fafe Rallyt, emellett pedig az ERC3-ban ugyancsak nyerni tudott tavaly a Róma Rallyn, a Barum Rallyn és a Fafe Rallyn is. 

A spanyol versenyző a 2020-as Fafe Rallyn ért el legjobb abszolút helyezését is, amikor a 13. helyen zárt. 

Az idei ERC szezon március 11-12. között a Fafe Rallyval kezdődik. Az idei szezontól kezdve a WRC+ teljes élő közvetítést nyújt az Európa-bajnokság minden versenyének összes szakaszáról, továbbá megújult a bajnokság logója és honlapja is. 

A Fafe Rallyn 17 murvás szakasz vár az 54 nevező párosra, a versenytáv 198,59 km lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss