2024. április 20. 10:48

KezdőlapERCFeljebb lép az ERC2 bajnoka 

Feljebb lép az ERC2 bajnoka 

-

Javier Pardo tavaly megnyerte az ERC2-es bajnokságot, idén pedig már egy Rally2-es autóval a Rally Európa-bajnokság legerősebb kategóriájába lép. 

Az ERC2 utolsó bajnoka, Javier Pardo az idei évben egy Skoda Fabia Rally2-re vált az Európa-bajnokságon. Az első év tanuló szezon lesz a spanyol pilótának és navigátorának, Adrian Péreznek. 

A páros az ERC szereplés mellett Spanyolországban folytatja programját a Suzuki Motor Ibérica csapatával egy Suzuki Swift R4lly S autóval, mellyel tavaly megnyerte az ERC2 bajnoki címét. 

Pardo tavaly hat versenyből hatot nyert meg az ERC2-ben és 40 pont előnnyel szerezte meg a bajnoki címet az orosz Dmitry Feofanov és a lengyel Dariusz Polonski előtt. 

“Bár még mindig nehezen tudom elhinni, hogy megvalósult, már alig várom, hogy újra vezessek, és minden tőlem telhetőt megadva meghálálhassam a sok támogatást – mondta Javier Pardo az ERC hivatalos oldalának. –  Köszönöm a Suzuki Motor Ibéricának, hogy lehetővé tette, hogy egy másik márkával indulhassak az Európa-bajnokságon, és hogy továbbra is támogatnak bennünket. Természetesen köszönöm a lehetőséget minden más támogatómnak is.” 

Javier Pardo 2017-ben indult első ERC futamán a Kanári-szigeteken, azonban a Peugeot 208 R2 műszaki hibája miatt nem tudott célba érni. Négy évvel később, tavaly tért vissza a kontinensbajnokság mezőnyébe a Suzukival, mellyel a Lengyel Rallyn, Róma Rallyn, Azori-szigetek Rallyn, Fafe Rallyn, Rally Hungary-n és a Kanári-szigetek Rallyn is nyerni tudott. 

Az ERC idei szezonja jövő héten a Fafe Rallyval kezdődik, a szezon minden versenyének összes szakaszát élőben közvetíti a WRC+. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss