2024. április 26. 09:31

KezdőlapERCFernández több lehetőséget kér a nők számára 

Fernández több lehetőséget kér a nők számára 

-

Sara Fernández, aki tavaly az első női Európa-bajnok lett a navigátorok között, a Nemzetközi Nőnapon a női versenyzők számára kért több lehetőséget. 

Sara Fernández tavaly Efrén Llarena navigátoraként megnyerte a Rally Európa-bajnokságot a navigátorok között, így az első női győztes lett az ERC-ben. A spanyol hölgy idén szeretné megvédeni bajnoki címét, amihez nagy segítség lesz az MRF Tyres csapatának támogatása. 

“Én lettem az első női versenyző, aki megnyerte az ERC navigátori bajnoki címét a sorozat történetében, ami nagy lépést lehet a női pilóták és navigátorok számára is – mondta Sara Fernández az ERC hivatalos oldalának. – Jelenleg sok nő versenyez kisebb és nagyobb nemzeti bajnokságokban is, de ha sikerül is feljutniuk nemzetközi sorozatba, ott már nem tudnak bajnoki címért harcolni. Ugyanakkor a nők kivívják a csapatok tiszteletét és a nők felkészültek arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek.” 

“Örülök, hogy egyre több női versenyző van az autósport alapjait jelentő gokart sorozatokban, családjaik pedig a sztereotípiákat félretéve támogatják őket. A családok és szponzorok nélkül nagyon nehéz a női versenyzőknek bekerülni a motorsportba.” 

A tavaly Rally Európa-bajnokság győztese, Andreas Mikkelsen elismerően beszélt Sara Fernández bajnoki címéről. 

“Amit tavaly csinált Sara a bajnokságban, az hatalmas dolog és minden tiszteletem az övé – mondta a norvég pilóta. – Az ERC tavalyi szintje nagyon magas volt, úgyhogy a jó eredmények elérése nagyon nehéz volt, sokszor nagyon nehéz körülmények között kellett jól teljesítenie Efrén Llarenának és Sara Fernándeznek.” 

Forrás:fiaerc.com

Friss