2024. április 20. 16:17

KezdőlapERCSomaschini jeges körülmények között készült az Eb-re 

Somaschini jeges körülmények között készült az Eb-re 

-

Rachele Somaschini idén négy Rally Európa-bajnoki futamon áll rajthoz Citroen C3 Rally2-vel, de ezt a programot szeretné tovább bővíteni az olasz versenyzőnő. 

“Nagyon lelkes vagyok az idei szezon előtt – mondta Rachele Somaschini az ERC oldalának. – Három éve próbálkozok egy több versenyes program összetételén, ez azonban eddig a járvány miatt nem sikerült. Idén azonban már az első futamtól, a Fafe Rallytól kezdve részt vehetek a bajnokságban és olyan versenyeken indulhatok, melyek eddigi tapasztalataim alapján nagyon kihívást jelentenek.” 

Somaschini jeges körülmények között készült az idei szezonra. 

“Azért, hogy javítsam vezetői képességemet az alacsony tapadású körülmények között jeges környezetben készültem. Alig várom már, hogy a portugál murvás versenyeken kamatoztassam az edzésen szerzett tapasztalatokat.” 

Az olasz versenyzőnőnek azonban komoly küldetése is van a versenyzéssel. 

“Nagyon fontosnak érzem azt a küldetést, hogy a #CorrerePerUnRespiro projektemet nemzetközi kontextusban is népszerűsítsem, hogy a cisztás fibrózis betegségre hívjam fel a figyelmet. Az ERC új promótere által bevezetett nagyobb nyilvánosságnak köszönhetően még több emberhez tudom eljuttatni az üzenetemet.” 

Somachininak, aki 2020-ban debütált az ERC mezőnyében és legjobb eredményét a tavalyi portugál Azori-szigetek Rallyn érte el, ahol az Eb értékelés 19. helyén zárt, Nicola Arena fogja az itinert idén olvasni. 

A Rally Európa-bajnokság szezonnyitója, a Fafe Rally pénteken kezdődik. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss