2022. december 08. 04:55
KezdőlapERCSomaschini jeges körülmények között készült az Eb-re 

Somaschini jeges körülmények között készült az Eb-re 

-

- Hirdetés -

Rachele Somaschini idén négy Rally Európa-bajnoki futamon áll rajthoz Citroen C3 Rally2-vel, de ezt a programot szeretné tovább bővíteni az olasz versenyzőnő. 

“Nagyon lelkes vagyok az idei szezon előtt – mondta Rachele Somaschini az ERC oldalának. – Három éve próbálkozok egy több versenyes program összetételén, ez azonban eddig a járvány miatt nem sikerült. Idén azonban már az első futamtól, a Fafe Rallytól kezdve részt vehetek a bajnokságban és olyan versenyeken indulhatok, melyek eddigi tapasztalataim alapján nagyon kihívást jelentenek.” 

- Hirdetés -

Somaschini jeges körülmények között készült az idei szezonra. 

“Azért, hogy javítsam vezetői képességemet az alacsony tapadású körülmények között jeges környezetben készültem. Alig várom már, hogy a portugál murvás versenyeken kamatoztassam az edzésen szerzett tapasztalatokat.” 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Az olasz versenyzőnőnek azonban komoly küldetése is van a versenyzéssel. 

“Nagyon fontosnak érzem azt a küldetést, hogy a #CorrerePerUnRespiro projektemet nemzetközi kontextusban is népszerűsítsem, hogy a cisztás fibrózis betegségre hívjam fel a figyelmet. Az ERC új promótere által bevezetett nagyobb nyilvánosságnak köszönhetően még több emberhez tudom eljuttatni az üzenetemet.” 

Somachininak, aki 2020-ban debütált az ERC mezőnyében és legjobb eredményét a tavalyi portugál Azori-szigetek Rallyn érte el, ahol az Eb értékelés 19. helyén zárt, Nicola Arena fogja az itinert idén olvasni. 

A Rally Európa-bajnokság szezonnyitója, a Fafe Rally pénteken kezdődik. 

Friss