2024. április 27. 05:04

KezdőlapERCTorn: Rally4-től a Rally2-ig 

Torn: Rally4-től a Rally2-ig 

-

Ken Torn a Fafe Rallyn Ford Fiesta Rally2-vel állhat rajthoz, miután korábban Rally4-es és Rally3-as Forddal is iversenyzett. 

Ken Torn 2020-ban Ford Fiesta Rally4-gyel nyerte meg az ERC3 és ERC3 Junior bajnokságot, majd tavaly már Rally3-as Fiestával bizonyult a legjobbnak az ERC junior bajnokságban, idén pedig már Rally2-es Forddal indul a Rally Európa-bajnokságon. 

Az észt versenyző az idei évre a lengyel C-Rally csapatához igazolt, ahol lehetősége nyílik az Eb legerősebb kategóriájába lépni navigátorával, Kauri Pannas-szal. 

“Ez egy valóra vált álom, mert már régóta szerettünk volna Rally2-es autóval versenyezni az Európa-bajnokság versenyein – mondta Ken Torn az ERC hivatalos oldalának. – Ez a lehetőség most támogatóinkkal és szponzorainkkal a hátunk mögött megadatik a Fafe Rallyn, és bízunk benne, hogy az egész szezon során. Egyelőre nincs sok tapasztalatom Rally2-es autóval, így az eredményekre nem figyelünk, élvezni szeretnénk a versenyeket, szeretnénk minél több versenykilométert megtenni és közben javítanánk a tempónkon. Nyilván nem úgy megyünk egy versenyre, hogy az utolsó helykért harcoljunk, de a konkrét helyezést illetően nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni. Komoly eredményre nem számítok, mert a mezőny legjobbjaihoz képest nincs meg a kellő tapasztalatunk.” 

Torn és Pannas a tavalyi Junior ERC bajnoki címmel jogosult lett volna Rally3-as autóval indulni a JWRC-ben, azonban az észt páros az Európa-bajnokság mellett maradt. 

“A korom alapján még indulhattam volna a Junior WRC-ben, de az M-Sport Poland segítségével sikerült Rally2-es autóba ülnöm, amit köszönök a C-Rally csapatának és Jaroslaw Koltunnak is.” 

Forrás:fiaerc.com

Friss