2024. április 19. 05:39

KezdőlapERCCsomós Mixi majdnem feladta

Csomós Mixi majdnem feladta

-

A verseny feladása is felmerült a Csomós Mixi, Nagy Attila párosban, miután a Fafe Rally első napján szakadt az eső, a Hankook nyitott gumijai nem érkeztek meg, így zárt abroncsokon korcsolyáztak. De szerencsére nem adták fel és vasárnap reggel egy negyedik idővel vertek oda, majd futottak egy harmadikat is.

Ha Portugáliában esik, akkor ott ítéletidő van, a murvás pályák pedig rémálommá változnak. „Otthon is ülhetnék, ahhoz képest sokkal jobb itt versenyezni, de ezzel minden pozitívumát elmondtam a mai napnak” – foglalta össze az egyik helybéli versenyző a Fafe Rally körülményeit.

Ha a portugáloknak nehéz napjuk volt, akkor elképzelhetjük, hogy Csomós Mixiék hogy megszenvedték a brutális körülményeket.

„Iszonyat nehéz napon vagyunk túl – mondta Csomós Mixi a csapat közösségi médiában közzétett videójában. – Nyomvályús volt minden. Elsőre belecsöppentünk egy olyan Eb-futamba, ami az elmúlt tíz évben nem volt, a legrosszabb már megtörtént, reméljük innen már csak jobb lesz.”

Fotó: Csomós Mixi

A legnagyobb problémát azonban nem is a sár, hanem a megfelelő gumik hiánya okozta.

„Nem jöttek meg a Hankook nyitott gumijai (zártakkal megyünk) olyan, mintha jégen mennénk. Féktávon csúszunk előre, a kanyarban csúszunk le. Örülünk, hogy itt vagyunk és nem csináltunk hibát, de egyelőre nem tudjuk a folytatást. Ha én is elbizonytalanodtam, akkor nem sok értelme van“ – kesergett Mixi, de aztán a szervizpark után úgy döntöttek, hogy folytatják. És milyen jól tették. 

A magyar páros már a Fafe Rally első szuper speciálján letette névjegyét az asztalra egy második hellyel. A szombati napot a 16. helyen zárták. A legjobb idejük egy 9. helyezés volt. 

Vasárnap reggel azonban kisütött a nap és egy 4. idővel nyitottak, majd a második szakaszon 9. időt futottak, a harmadikon pedig 3., így 12 gyorsasági után, a nehéz első napjuk ellenére is a 13. helyen állnak. 

A Fafer Rally eredményei itt találhatók.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss