2024. április 26. 06:45

KezdőlapERCSesks magabiztosan nyert az ERC Open kategóriában 

Sesks magabiztosan nyert az ERC Open kategóriában 

-

Martins Sesks magabiztosan nyerte az új ERC Open kategóriát a Fafe Rallyn, annak ellenére, hogy 2019-ben indult utoljára négykerék-meghajtású autóval a Rally Európa-bajnokságon. 

A 23 éves Martins Sesks már 2018-ban bizonyította gyorsaságát nemzetközi mezőnyben, amikor megnyerte az ERC3 és ERC Junior U27-es bajnokságot az Opel Motorsport Adam R2-es autójával. 2019-ben már Skoda Fabia R5-tel indult a Rally Európa-bajnokságon két versenyen, és a lett Liepaja Rallyn az abszolút harmadik helyezést érte el. 2020-ban és tavaly azonban már Ford Fiesta Rally4-gyel állt rajthoz a lett ERC futamon, majd az idei Fafe Rallyn ismét négykerék-meghajtású autóra váltott és Rally2-es Kittel szerelt Skodával indult az ERC Open kategóriában. 

A lett versenyző a pénteki szuperspeciált bár még a második helyen zárta, a szombati esőben és a változékony időjárás mellett zajló hozó vasárnapi szakaszokon is a kategóriája leggyorsabbja volt. 

A három fős kategóriában pedig rendkívül magabiztosan, 8:46,7 perc előnnyel tudott nyerni Renars Francis navigálásával. A második helyen Joan Vinyes és Claudi Ribeiro Suzuki Swift R4lly S autóval zárt, míg a harmadik ugyancsak a spanyol Alberto Monarri – Carlos Cancela páros lett Suzukival, 2 perces büntetéssel 1:29,4 perccel maradt el honfi – és márkatársa mögött. A Fafe Rallyn csupán Monarri tudott Sesks mellett szakaszt nyerni.  

Az ERC Open kategória csak a versenyeken kerül díjazásra, éves bajnoki címet nem lehet nyerni. 

Sesks abszolút értékelésben is a hetedik helyet szerezte meg és 8:55,2 perccel maradt el a győztes Nil Solanstól.

Friss