2024. április 26. 17:23

KezdőlapERCVáltóhiba ellenére is nyert Palomo 

Váltóhiba ellenére is nyert Palomo 

-

Óscar Palomo vasárnap váltóhibával küzdött, ennek ellenére megtudta nyerni az ERC4-es kategóriát a Fafe Rallyn Andrea Mabellini és Paulo Soria előtt.

A spanyol Óscar Palomo első Rally Európa-bajnoki futama volt az idei Fafe Rally, és bár a pénteki szuperspeciálon csak az ötödik időt érte el, szombat reggel már az első szakaszon az élre állt két szakasz erejéig, majd a következő két szakaszon a második helyre csúszott. A szombati utolsó előtti szakaszon viszont ismét az élre állt és helyét már nem is adta át másnak, végül pedig 48,1 másodperc előnnyel nyerte az ERC4-es kategóriát Andrea Mabellini előtt. Palomo vasárnap délelőtt úgy tudta megtartani vezető helyét, hogy váltóhibával küzdött, amit később a szervizben meg tudtak javítani. 

“Lépésről lépésre haladtunk és végig nyugodtan vezetve haladtunk a cél felé – mondta Óscar Palomo az ERC hivatalos oldalának. – Elképesztő eredmény, amit elértünk, nem hittem, volna, hogy képesek leszünk nyerni. Az eső ellenére is magabiztos voltam az autóban a navigátorommal együtt. Nagyon boldog vagyok a győzelemmel.” 

A kategória második helyét az utolsó szakaszon szerezte meg Andrea Mabellini, aki szombaton defekt miatt vesztett időt, míg riválisa, Paulo Soria késésért fél perces büntetést kapott, így az olasz versenyző 8,9 másodperccel előzte meg az argentin versenyzőt. 

A kategóriában végül öten tudtak célba érni. 

Friss