2024. április 25. 16:49

KezdőlapERCSolans jó pozícióban megy a szponzorokhoz 

Solans jó pozícióban megy a szponzorokhoz 

-

A spanyol Nil Solans szeretett volna olyan eredményt elérni a Fafe Rallyn, mellyel könnyebben tud további anyagi forrást találni, miután csak az ERC szezonnyitóra volt meg a költségvetése. A volkswagenes versenyző szinte végig vezetve nyerte a versenyt, így remélhetőleg anyagi problémái is megoldódnak. 

Nil Solans eredménykényszerben állt rajthoz a Fafe Rallyn, hiszen tudta, hogy csak jó eredmény esetén tud további anyagi forrást szerezni. A spanyol versenyző a nyomás alatt azonban nagyszerűen teljesített különösen a nagyon rossz időjárás mellett zajló szombati szakaszokon, amik után 1:44,4 perc előnye volt George Linnamae előtt, amiből vasárnap még 55,7 másodpercet meg tudott őrizni, így első Eb-futamát nyerte. 

“Nagyon nehéz volt a versenyünk, mert tesztelés nélkül indultunk és utoljára három éve vezettem ezt az autót – mondta Nil Solans az ERC hivatalos oldalának. – A versenyt még a 2019-es Spanyol Rallyn használt beállításokkal kezdtük, így nagy kockázatot vállaltunk, de szerencsére nagyszerűen működött az autó a nehéz körülmények között.” 

Solans a kvalifikáció után az első rajthelyet választotta az első napra, ami szerinte kulcsfontosságú volt a győzelem megszerzésében. 

“Egy rallyn mindig új dolgokat tanul az ember. Tavaly elemeztem olyan versenyzők eredményeit, akik elsőként indultak, és az alapján választottam az első rajthelyet. Néha nagyon nehéz volt az úton maradni, mert sok volt a víz és nem volt nyom. Azonban, ha keményen próbálod nyomni a gázpedált, akkor időt tudsz a mögötted jövőkkel szemben nyerni.” 

Nil Solans a versenyt követően 4 pont előnnyel vezeti a bajnokságot Armindo Araújo és 10 ponttal Georg Linnamae előtt.

„Leadtuk a nevezésünket az Azori-szigetekre is, ahol ugyancsak jó eredményben tudnék bízni, mert nagyon jó az autó és a csapat is. Jelenleg azonban még nincs meg a kellő anyagi háttér, és már nagyon közel van a verseny. Sajnos, nem vagyok gazdag, ezért szponzort kell találnom, különben maradok otthon.” 

Az ERC következő versenyét két hét múlva rendezik az Azori-szigeteken. 

Friss