2024. április 25. 03:53

KezdőlapERCVilarino: Hihetetlen volt ott versenyezni, ahol McRae-t néztem

Vilarino: Hihetetlen volt ott versenyezni, ahol McRae-t néztem

-

Luis Vilarino a Fafe Rally idején a Portugál Rallyn is használt Lameirinha szakaszon is versenyezhetett, ahol egykoron Colin McRae-t látta. 

A Lameirinha egy legendás szakasz a Portugál Rallyról, és most a Fafe Rally programjába is bekerült híres ugratójával együtt. 

A spanyol skodás Luis Vilarino elárulta, sok emlék eszébe jutott diákkorából, amikor ezen a szakaszon kedvencét Colin McRae-t nézte. 

“25 évvel ezelőtt mér mérnökhallgató voltam, amikor barátaimmal elmentünk a Portugál Rallyra, első WRC futamomra – mondta Luis Vilarino az ERC hivatalos honlapjának. – Emlékszem, ahogy a hegyekből a pálya szélére futottam a Lameirinha szakaszon, hogy Colin McRae-t láthassam. Azóta is megmaradt emlékezetemben a skót versenyző, és minden Fafe Rallyn, vagy Portugál Rallyn eszembe jut. Hihetetlen volt azokon a szakaszokon versenyezni, ahol egykor Colin tette. A híres ugratón pedig mindent megtettem, hogy szépre sikerüljön, ahogy Colin McRae is csinálta.” 

A 48 éves spanyol versenyző a Fafe Rally 11. helyét szerezte meg  

“Vasárnap reggel magunkra ijesztettünk, mert eltörtük a jobb hátsó felfüggesztést, ami miatt nagyon nehéz volt később vezetni. Tudtam, hogy fontos lesz célba érni, és szerezni néhány pontot. Ez még csak a harmadik murvás versenyem volt, és ezúttal is sokat tanultam.” 

Vilarino és navigátora, Javier Martinez a jövő heti Azori-szigetek Rallyn is rajthoz áll. 

Friss