2024. április 19. 16:11

KezdőlapERCKét Herczig az Azori-szigeteken 

Két Herczig az Azori-szigeteken 

-

A Rally Európa-bajnokság idei második versenyén, az Azori-szigeteken Herczig Norbert és fia, Herczig Patrik is rajthoz áll, ugyanakkor Csomós Miklósék nem indulnak. 

A március 25-27. közötti Azori-szigetek Rally a Rally Európa-bajnokság és a Portugál Rally Bajnokság második futama, valamint az Azori-szigeteki Bajnokság szezonnyitója lesz, ennek megfelelően sok jó versenyző adta le nevezését a murvás futamra. 

Az 1-es rajtszámot Armindo Araújo kapta, aki a Fafe Rallyn második helyen zárt a győzelmet megszerző Nil Solans mögött. A spanyol versenyző bár korábban elmondta, hogy leadta nevezését a második ERC futamra is, de a költségvetése nincs meg a versenyre, a nevezési listán pedig nem is szerepel. 

A Fafe Rallyn sokáig második helyen álló, majd harmadik helyen célba érő Georg Linnamae ugyancsak nem nevezett a versenyre. 

A 46 nevező páros között két magyar párost találunk, Herczig Norbert és Igor Bacigált az MRF Team versenyzőiként a 12-es rajtszámmal indulnak, míg Herczig Norbert fia, Patrik, valamint navigátora, Bán Viktor első idei ERC futamára készül a 35-ös rajtszámot viselő Renault Clio Rally5-tel, mellyel az ERC4-ben és a Toksport WRT által kiírt Clio Kupában is érdekeltek lesznek. 

Csomós Miklós és Nagy Attila a Fafe Rallyn megszerzett 10. helyezés után nem indul az Azori-szigeteken.

Az Azori-szigeteken 23 Rally2-es autó áll rajthoz, az ERC3-ban ketten, míg az ERC4-ben 11-en küzdenek meg. Az ERC Open kategóriában ugyancsak ketten indulnak, mivel a Fafe Rallyn a kategóriát magabiztosan nyerő Martins Sesks nem nevezett a kategóriába. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss