2024. március 29. 11:08

KezdőlapERCKét Tanak tippjével nyert Kasari az ERC3-ban 

Két Tanak tippjével nyert Kasari az ERC3-ban 

-

Kaspar Kasari első kategória győzelmét szerezte a Fafe Rally ERC3-as mezőnyében, miután a portugál verseny utolsó szakaszán megtudta előzni Dmitry Feofanovot. Az észt versenyzőnek Ott Tanak és édesapja is adott tanácsot. 

A 24 éves Kaspar Kasari harmadik ERC futamán indult a Fafe Rally alkalmával, ahol a pénteki szuperspeciál szakaszt megnyerte, a második szakasztól kezdve azonban a második helyre csúszott és csak a verseny utolsó gyorsaságiján tudott ismét az élre állni megelőzve a lett licenccel induló orosz Dmitry Feofanovot. 

Kasari autóját az OT Racing készíti fel, melyet Ott Tanak és édesapja, Ivar Tanak vezet. 

“Rengeteg tanácsot kaptam Ott-tól és édesapjától a Fafe Rallyn – mondta az ERC hivatalos honlapjának Kaspar Kasari. – A csapatfőnököm Ivar Tanak, Ott édesapja, így ketten látnak el engem és navigátoromat, Rainis Raidmát tanácsokkal, hasznos tippekkel. Az egész csapat szuper munkát végez.” 

A Fafe Rally utolsó szakaszát jégpályává változtatta a korábban leesett nagymennyiségű eső, ami komoly feladat elé állította a versenyzőket, és Kasari ezen a szakaszon tudott 37,3 másodperccel gyorsabb lenni Feofanovnál, így az észt versenyző 31,5 másodperc előnnyel szerezte meg az ERC3 győzelmét. 

“Olyan volt a szakasz, mint egy jégpálya. Csak arra törekedtünk előtte, hogy célba érjünk és ezáltal tapasztalatokkal gazdagodjunk. Az utolsó szakasz előtt azonban közel voltam Dmitryhez, ezért próbáltam gyors lenni. A többi pálya sem volt könnyű a versenyen, de az utolsó szakasz extrém módon csúszott. Szerettünk volna jó eredményt elérni, mivel a következő két versenyen nem indulunk, várhatóan csak a Lengyel Rallytól fogjuk folytatni a szezont.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss