2024. április 20. 00:49

KezdőlapERCHerczig: Nem tudom visszaadni szavakban, hogy mennyire nehéz volt

Herczig: Nem tudom visszaadni szavakban, hogy mennyire nehéz volt

-

Extrém nehéz körülmények között remekül helytállt Herczig Norbert és Igor Bacigál a Fafe Rallyn, az utolsó gyorsasági előtt azonban egy navigációs hiba miatt nem ért célba a ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria párosa.

Élete legnehezebb versenyeként jellemezte Herczig Norbert a Rally Serras de Fafe e Felgueiras szombati versenynapjának végén az ERC első fordulóját. Kilenc gyorsasági után a hetedik helyen állt a magyar duó, megelőzve mindkét csapattársát.

Köd, sár, hatalmas kövek a nyomban amit kerülgetni kellett, akkora eső, hogy nem bírta az ablaktörlő, hogy csak a legnehezebbeket soroljam. Nem tudom visszaadni szavakban, hogy mennyire nehéz volt ez a nap.

Folyamatosan tanultuk az abroncsokat, és már az első napon éreztem, hogy ugyan van még bőven tanulnivalónk, de az MRF valóban remek gumikat fejlesztett ezekre a körülményekre is. Az is nagy tanulság volt, hogy ilyen körülmények között az első rajtpozíciók a legjobbak, minél hátrébb indultunk, annál rosszabb volt a pálya.

Boldogok voltunk, hogy a nehézségek ellenére helytálltunk, és összességében az eredménnyel is elégedett voltam, hiszen a csapatunkban mi álltunk a legjobban” – foglalta össze a szombatot Herczig Norbert.

A vasárnapi nap már inkább az abroncsok teszteléséről szólt, hiszen a nyolcadik helyezett páros nem jelentett veszélyt, és a hatodik duótól is messze voltak Norbiék. Az ebben a szezonban újra pontokat érő utolsó szakaszra tartogatták a puskaport (és az abroncsokat), ám ennek a szakasznak a rajtjáig nem jutottak el.

Herczig
Fotó: Mark Wilford / @World / FIA ERC

Vasárnap tovább tanultuk a gumikat, állítgattuk az autót, de azért figyeltük a többieket is. Láttuk, hogy nincs értelme rohanni, inkább a fejlesztésre koncentráltunk. A power stage-re vártunk, a stratégiánkkal ott is bajnoki pontokra számítottunk.

Sajnos nem volt szerencsénk, ahogy az ilyenkor lenni szokott, miután túléltünk egy extra nehéz napot, mondhatni egy banánhéjon csúsztunk el. A közúti szakaszon egy navigációs jel hibás értelmezése miatt 7-8 kilométert autóztunk rossz útvonalon, ami sajnos a versenyünk végét jelentette. Nagyon csalódottak vagyunk, de próbáljuk a pozitívumokat megőrizni a következő versenyekre” – fejezte be Norbi az összefoglalót.

A hiba fájó, de megtörtént. Tragédia azért nincs, hiszen egy verseny eredménye nem számít majd bele a bajnokságba, az viszont kétségtelen, hogy a hátralevő hét futamon maximumot kell teljesíteni.

Az alapok azonban jók, látszik, hogy extrém körülmények közt is versenyképes a csapat és a ŠKODA Fabia Rally2 evo, az MRF abroncsok pedig folyamatosan fejlődnek, így a kilátások jók. Javítani hamar lehet, március végén már az Azori-szigeteken folytatódik az Európa-bajnokság.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:srth.hu

Friss