2024. március 29. 07:10

KezdőlapERCAraújo a legjobb versenyzőként indulhat 

Araújo a legjobb versenyzőként indulhat 

-

Armindo Araújo viselheti az 1-es rajtszámot az Azori-szigetek Rally ERC futamon, miután a Fafe Rallyt nyerő Nil Solans nem indul a szezon második Rally Európa-bajnoki futamán. 

Armindo Araújo a Fafe Rally Power Stage szakaszán szerezte meg a Rally Európa-bajnokság szezonnyitójának második helyét megelőzve az észt Georg Linnamaét. A versenyt a spanyol Nil Solans nyerte, azonban mivel nem indul anyagi problémák miatt az Azori-szigetek Rallyn, így ott az egykori Mini gyári versenyző Araújo viselheti az 1-es rajtszámot. 

“Fantasztikusan sikerült a Fafe Rally – mondta Armindo Araújo az ERC hivatalos oldalának. – Megnyertük a portugál értékelést, és az ERC-ben is egészen az utolsó szakaszig a harmadik helyen álltunk, majd a Power Stage-n megszereztük a második helyet. A záró szakaszon próbáltam nagyon gyors lenni, és egyálommal ér fel, hogy sikerült a második helyen zárni. Az utolsó szakasz még az első napi nehéz körülmények után is nagyon nehéz volt. Néhányszor magunkra ijesztettünk a szakaszon, de végig koncentráltam és végül ez kifizetődött.” 

A 44 éves versenyző, aki korábban kétszer is a PWRC világbajnoka tudott lenni, szeretne az Azori-szigeteken is jól szerepelni. 

“Megpróbálok az Azori-szigeteken is jó eredményt elérni, és bízunk benne, hogy ez sikerül is. Pár év már eltelt mióta ott indultam, de sikerült nyerni s korábban azon a versenyen, így jó emlékeket őrzök az Azori-szigetekről.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss