2024. április 23. 08:19

KezdőlapERCLinnamae első dobogós eredménye FIA versenyen 

Linnamae első dobogós eredménye FIA versenyen 

-

Az észt Georg Linnamae abszolút harmadik helyen zárta a Rally Európa-bajnokság szezonnyitó Fafe Rallyját, így először állhatott dobogóra FIA versenyen. 

A Fafe Rallyt nagyon megnehezítette a főként első napon szakadó eső, ami a második napon főként a Power Stage szakaszát tette szinte versenyezhetetlenné. A nehéz körülmények között is nagyszerűen állt helyt az észt Georg Linnamae, aki egészen az utolsó szakaszig a második helyet foglalta el, azonban a Power Stage-n végül a harmadik helyre csúszott. 

“Sajnos, az utolsó előtti szakaszon két kerekünk is defektes lett, és csupán egy tartalék gumink volt – mondta az észt versenyző az ERC hivatalos oldalának. – Az egyik kereket kicseréltük a Power Stage-re, míg a másikat amennyire csak tudtuk felfújtuk. Szerencsére kibírta az utolsó szakaszt és sikerült célba érni, de nem tudtunk gyorsan menni. A szakasz nagyon nehéz lett volna egy jó állapotban lévő autóval is, de a gumi probléma még inkább megnehezítette.” 

Linnamae navigátorát, James Morgant lenyűgözte fiatal pilótájának teljesítménye Portugáliában. 

“Jó volt látni ahogy Georg felgyorsult a verseny során és komoly veszélyt tudott jelenteni az élen csatázókra – mondta a brit navigátor. – Sokat dolgoztunk a tél során, az összhang is egyre jobb lett az autóban, és már van olyan bizalom, amire építhetünk. Bár Georg folyamatosan javul, és a csapat is fejlődik, továbbá minden jó irányba halad, de továbbra is a tanulás az elsődleges.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss