2024. március 28. 21:16

KezdőlapERCSolans nem indul az Azori-szigeteken 

Solans nem indul az Azori-szigeteken 

-

Nil Solans megnyerte a Fafe Rallyt, a Rally Európa-bajnokság nyitó versenyét, azonban anyagi problémák miatt nem tud indulni az Azori-szigetek Rallyn. 

Georg Linamae és Erik Cais elsősorban a Portugál Rallyra készülve indult a Fafe Rallyn, és nem terveztek további versenyeket a Rally Európa-bajnokságon. 

Ellentétben Nil Solans idén szeretne Eb címért harcolni, és ehhez a kezdő lépést tökéletes teljesítménnyel meg is tette, hiszen megnyerte a Fafe Rallyt.  

A spanyol versenyző már a portugál verseny előtt elmondta, hogy nincs meg az anyagi háttere a további ERC futamokra, és bár a szezonnyitó nem is sikerülhetett volna jobban, az Azori-szigetek Rallyn már nem tud indulni. 

“Minden készen állt a második futamra való nevezéshez, kivéve az anyagi hátteret – mondta Nil Solans a Dirtfishnek. – Végül kénytelen voltunk úgy dönteni, hogy nem indulunk az Azori-szigeteken. Sajnos nincs rá elég pénzünk.” 

Nil Solans tavaly a Spanyol Rallyn a Hyundai Motorsport versenyzőjeként WRC-vel indulhatott, akkor azonban még a fiatal versenyző mögött állt a Rally Team Spain, vagyis a Spanyol Motorsportsport Szövetség. Az idei évre azonban ez a támogatás is megszűnt. 

“Az elmúlt napokban beszéltem a szövetséggel, és megtudtam, hogy a sportról gondoskodó spanyol kormányhivatal döntése miatt szűnt meg a támogatásuk. Azt mondták, hogy erről a döntésről a szövetség nem tehet. A kormányhivatal végül támogatást nyújtott a szövetségnek, de mégsem támogatnak tovább. El kell fogadnunk.” 

Solans sok támogatást kap a szurkolóktól, akik értetlenül állnak egy fiatal tehetség anyagi problémái előtt. 

“Az embereket dühíti, hogy nem tudunk versenyezni, ők azt szeretnék, ha versenyezhetnénk, mert vezetjük az Eb-t. A közösségi médiában nagyon sokan szurkolnak nekem, és ez nagyon jól esik. Szeretnénk a Kanári-szigetektől folytatni a kontinensbajnokságot, de ehhez még anyagi forrásra van szükségünk.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss