2024. április 24. 15:17

KezdőlapERCTeodósio tüzet oltott a szabadedzés előtt 

Teodósio tüzet oltott a szabadedzés előtt 

-

A Portugál Rally Bajnokság címvédője, Ricardo Teodósio az idei évre a portugál Hyundai versenyzője lett és az i20 N Rally2 ismeretlensége miatt már a Fafe Rally elején problémát okozott magának, amikor véletlen működésbe hozta a tűzoltórendszert. 

A 2019-es és tavalyi portugál bajnok, Ricardo Teodósio 2022 előtt négy éven át Skoda Fabia Rally2-vel versenyzett, az idei évre azonban a portugál Hyundaihoz igazolt, ahol Bruno Magalhaes a csapattársa.

Teodósio számára még teljesen ismeretlen volt az idei autója a Fafe Rally előtt, így a verseny szabadedzései előtt véletlenül rossz gombot nyomott meg és beindította a Hyundai i20 N Rally2 tűzoltórendszerét.  

“Teljesen új élmény, hogy 46 évesen egy márka hivatalos versenyzője lehettem – mondta a portugál versenyző az ERC hivatalos oldalának. – Kicsit talán megkésett ez a lehetőség, de igyekszem mindent megtenni a jó eredményért és nagyon örülök a lehetőségnek. A Fafe Rally szabadedzése előtt véletlen rossz gombot nyomtam meg, mert még nem ismertem az autót és beindítottam a poroltót. A teljes utastér tele lett porral, olyan volt mintha hó lett volna. Így vissza kellett mennünk a szervizparkba, ki kellett cserélnünk az oltóanyagot, ki kellett takarítanunk az autót, és nekünk is meg kellett tisztálkodnunk. Ezt követően tudtunk csak elindulni a szabadedzésre.” 

Teodósio végül a verseny során folyamatosan egyre jobb lett, és a differenciálmű probléma ellenére is a kilencedik helyet szerezte meg végül. 

A jövő heti Azori-szigetek Rallyn pedig még jobb reményekkel indulhat, hiszen mindig a legjobb ötben tudott zárni korábban. 

Forrás:fiaerc.com

Friss