2024. március 29. 12:59

KezdőlapERCTörténelem témazáróval is lehet készülni a Rally Eb-re

Történelem témazáróval is lehet készülni a Rally Eb-re

-

Herczig Patrik kettős teherrel készül az Azori-szigetekre, a belső kamerás felvételek elemzése mellett a hétfői történelem témazáróra is tanulnia kellett a pilótának.

„A keddi elutazás előtt hétfőn még bemegyek az iskolába, és épp egy olyan történelem témazárót írunk, ami fontos, ráadásul nagyon nagy anyagrész. Csak a tankönyben 30 oldal, és van még 15 oldal jegyzetem mellé. Viszonylag nehéz úgy tanulni, hogy tudom azt, hogy kedden már a repülön leszek, utána pedig autóba ülök, és következik a verseny. Nem könnyű a történelemre koncentrálni, úgy, hogy még foglalkoznék a belső felvételekkel, és a pakolással is” – mondta Herczig Patrik vasárnap.

Nem csak a rally, hanem a rallyversenyzők élete is változatos. Patriknak ezzel a kettős kihívással is meg kell küzdenie, ráadásul a témazáró sem lesz a szokásos, mert a kéttananyelvű iskolában németül írják a dolgozatot.

Az ERC feladat pedig az Azori-szigetek Rally lesz, ahol Herczig Patrik és Bán Viktor a Clio Trophy by Toksport WRT kategóriában indul egy Renault Clio Rally 5-tel. A sorozat öt ERC futamon lesz jelen. Az Azori-szigetek mellett a Kanári-szigeteken, a Liepaja Rally, a Róma Rallyn és a Barum Rallyn indulnak a résztvevők. Az első versenyre nyolcan neveztek, Patrikék mellett, argentin, francia, olasz, spanyol, török és német versenyzők indulnak. A tavalyi bajnokság második (Paulo Soria) és harmadik (Ghjuvanni Rossi) helyezettje is ott lesz az indulók közt, így Patrikéknak tapasztalt ellenfelekkel is meg kell küzdeniük. Igaz, az elsődleges cél számukra most a tapasztalatszerzés lesz. A versenyen újra együtt indul apa és fia, Herczig Patrik mellett Herczig Norbert is ott lesz az Azori-szigeteken.

Herczig Patrik, Rally Hungary
Kép: Makai Gergely, MGR IMAGES, Herczig Patrik, Rally Hungary 2021

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:rallycafe

Friss