2024. április 26. 03:14

KezdőlapERCCsata Moura mögött, Herczig javított 

Csata Moura mögött, Herczig javított 

-

Ricardo Moura növelte előnyét vasárnap délelőtt az Azori-szigetek Rallyn, míg a második helyért Simon Wagner, Efrén Llarena és Ken Torn csatázik. Herczig Norbert egy helyet tudott javítani. 

Ricardo Moura és António Costa 8,4 másodpercről 14,7 másodpercre növelte előnyét a Rally Európa-bajnokság idei második versenyének második napján. 

Az Azori-szigetek Rally második napja egy esős szakasszal indult, majd már szárazabb körülmények között folytatódott, kivéve a leghosszabb, Sete Cidades szakaszt, melyen száraz és csapadékos körülmények is voltak, a vulkán tetején pedig nagy köd. 

A helyi menő Moura mögött közben hárman csatáztak a második helyért, köztük az osztrák Simon Wagner és Gerald Winter, a spanyol Efrén Llarena és Sara Fernández, valamint az észt Ken Torn és Kauri Pannas. 

A nap első szakasza után Llarena és Torn is megelőzte Wagnert, majd a második szakaszon az osztrák versenyzőnek sikerült visszaelőznie Tornt. A harmadik szakaszon azonban műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt az észt versenyző, és a délelőtti szuperspeciál után Llarena 10,8 másodperccel előzi meg a harmadik helyen álló Wagnert. 

Az olasz-román Simone Tempestini és Sergiu Itu délelőtt előbb a portugál Armindo Araújo-Luis Ramalho párost előzte meg, majd Torn kiesésével már a negyedik helyre lépett fel. 

Araújo nem lehet túl elégedett a délelőtti versenyt követően, hiszen Tempestini mellett az ERC2 tavalyi bajnoka, a Javier Pardo-Adrian Pérez kettős is megelőzte és a délutáni három szakasz előtt Tempestini 27,2, Pardo pedig 0,6 másodperccel előzi meg. 

Délelőtt négy helyet javítva a hetedik helyre lépett Bruno Magalhaes és Carlos Magalhaes, akik már Araújotól is csak 11,6 másodpercre vannak, míg Ruben Rodriguest és Estevao Rodriguest 1,7 másodperccel előzik meg. 

Alberto Battistolli és Simone Scattolin egy defekt miatt egy helyet vesztett, majd Torn kiesésével ismét a kilencedik helyre lépett, megelőzve a délelőtt három szakaszon is fékhibával küzdő olasz honfitársait, Simone Campedellit és Tania Cantont. 

Herczig Norbert és Igor Bacigál a 12. helyről és az első szakaszon egy beton tuskót megütve kezdték a napot, és csak a célba érésre koncentrálnak miközben a 11. helyre léptek. 

Herczig Patrik és Bán Viktor az ERC4 hatodik és Clio Kupa negyedik helyén állnak három vasárnapi szakasz követően. 

Vasárnap délután három szakasz vár a versenyzőkre. 

Azori-szigetek Rally állása 11 szakaszt követően 
1 #15 Ricardo Moura / António Costa (POR) Skoda Fabia Rally2 evo 1:56:13,1
2 #8 Efrén Llarena / Sara Fernández (ESP) Skoda Fabia Rally2 evo +14,7
3 #21 Simon Wagner / Gerald Winter (AUT) Skoda Fabia Rally2 evo +25,5
4 #16 Simone Tempestini / Sergiu Itu (ROU) Skoda Fabia Rally2 evo +53,7
5 #3 Javier Pardo / Adrián Pérez (ESP) Skoda Fabia Rally2 evo +1:20,3
6 #1 Armindo Araújo / Luis Ramalho (POR) Skoda Fabia Rally2 evo +1:20,9
7 #4 Bruno Magalhaes / Carlos Magalhaes (POR) Hyundai i20 N Rally2 +1:32,5
8 #18 Rúben Rodrigues / Estevao Rodrigues (POR) Citroen C3 Rally2 +1:34,2
9 #2 Alberto Battistolli / Simone Scattolin (ITA) Skoda Fabia Rally2 evo +2:00,4
10 #14 Simone Campedelli / Tania Canton (ITA) Skoda Fabia Rally2 evo +2:45,4
11 #12 Herczig Norbert / Igor Bacigál (HUN / SVK) Skoda Fabia Rally2 evo +2:51,4 
12 #40 Martins Sesks / Renars Francis (LVA) Skoda Fabia Rally2-Kit +3:49,6
13 #5 José Pedro Fontes / Ines Ponte (POR) Citroen C3 Rally2 +4:24,2 

További eredmények

Friss