2024. április 20. 10:38

KezdőlapERCMegvannak az első magyar Eb-pontok 

Megvannak az első magyar Eb-pontok 

-

Az Azori-szigetek Rallyn végre megszülettek az első magyar pontok a rally Európa-bajnokságon, miután Herczig Norbert és Igor Bacigál nagyszerű vasárnap délutáni versenyzést követően a nyolcadik helyen ért célba. 

A rally Európa-bajnokság második futamán, az Azori-szigetek Rallyn a 11. helyen állt Herczig Norbert és Igor Bacigál a vasárnap délelőtti szakaszok után.  

Az utolsó három szakaszon azonban sikerült három helyet is előre lépni, így végül összejött a Top 10-es eredmény. 

A verseny 12. szakaszán Ruben Rodrigues és Estevao Rodrigues baleset miatt kiesett, majd a következő szakaszon Javier Pardo és Adrián Pérez kormányösszekötő törés miatt vesztett időt, a Power Stage-n pedig Alberto Battistolli és Simone Scattolin borították oldalára egy elágazásban Skodájukat, és mire a nézők visszaállították őket négy kerékre másfél percet elvesztettek. 

Mindezek után talán nem túlzás kijelenteni, hogy némi szerencse is kellett Herczigék jó eredményéhez, Fortuna tehát ezúttal kegyeibe fogadta a magyar párost. 

Nem volt ez elmondható a Fafe Rally után, amikor Herczigék a hetedik helyen álltak, majd az utolsó szakaszra vezető etapon eltévedtek és ki kellett állniuk. 

A nyolcadik helyezéssel 11 pontot szereztek, amivel Herczig a pilóták, Bacigál pedig a navigátorok között áll a bajnokság 13. helyén. 

A Herczig-család örömét azonban beárnyékolta Herczig Patrik és Bán Viktor kiesése a Renault Clio Rally5-tel az utolsó előtti szakaszon, amikor alacsony tempónál felborultak az ERC4 hatodik és Clio Kupa negyedik helyén állva.

A bajnokság állása


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss