2024. április 18. 21:26

KezdőlapERCSoria győzelmével kezdődött a Clio Kupa 

Soria győzelmével kezdődött a Clio Kupa 

-

Az argentin Paulo Soria és Marcelo Der Ohannesian nyerte a Clio Kupa szezonnyitóját az Azori-szigetek Rallyn az olasz Giorgio Cogni-Gabriele Zanni, valamint a spanyol Sergio Fuentes Matias-Alain Pena Salvador előtt. 

A 14-ből 11 szakaszt nyert meg az argentin Paulo Soria-Marcelo Der Ohannesian kettős a Clio Kupában az Azori-szigeteken, így végül 3:16,5 perc előnnyel szerezte meg a győzelmet az Eb-újonc olasz Giorgio Cogni-Gabriele Zanni páros, és 11:34,7 perc előnnyel a spanyol Sergio Fuentes Matias-Alain Pena Salvador kettős előtt. 

Soria végig a kategória élén állt, azonban szombaton eltört autójában a bal hátsó lengéscsillapító. 

“Ezzel a sikerrel nagyszerűen kezdődött a szezon egy olyan nagyszerű helyen, mint az Azori-szigetek – mondta Paulo Soria, aki a győzelem mellé még 4 000 eurót is kapott. – Nagyon örülök, hogy tudtam indulni ezen a nagyszerű versenyen. Igyekeztünk okosan vezetni és a vezetési stílusunkat a Renault Clio Rally5-höz igazítani. Nehéz verseny volt, de jól és pontosan vezettem folyamatosan. Csupán a lengéscsillapító okozott némi problémát. A kategóriagyőzelem volt a fő cél, ami mellett még az ERC4 harmadik helyét is sikerült elérni.” 

A kategória negyedik helyéről esett ki Herczig Patrik és Bán Viktor az utolsó előtti szakaszon egy baleset miatt, ami után a török Emre Hasbay-Kutay Ertugrul páros lett a negyedik, míg az olasz Andrea Mazzocchi-Silvia Gallotti kettős az ötödik. 

Az öt futamos Clio Kupa következő versenyét a Kanári-szigeteken rendezik május 12-14. között. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss