2024. április 25. 08:28

KezdőlapERCJól jött Pardo szerelői tudása 

Jól jött Pardo szerelői tudása 

-

Javier Pardo kamatoztatta szerelői tudását az Azori-szigetek Rallyn, így sikerült ERC pontokkal zárnia a kontinensbajnokság második versenyét. 

Javier Pardo és Adrián Pérez, az ERC2 tavalyi bajnoki az ötödik helyen állt az Azori-szigetek Rallyn, amikor az utolsó három szakaszra műszaki hibás lett Skoda Fabia rally2-es autója. 

A hiba és a szerelés miatti késé miatti késésért kapott 10 másodperces büntetéssel végül a 13. Helyen zárt a spanyol páros, azonban, ha nincs szerelői tudása Pardonak, akkor a célba érés sem biztos, hogy sikerült volna. 

“A Power Stage előtt a hátsó féltengelyt előre kellett tennem, mert az első eltört – mondta Javier Pardo az ERC hivatalos oldalának. – Nyilván a megoldás miatt még mindig nehezen irányítható volt az autó. Először kellett féltengelyt cserélnem ezen az autón, de viszonylag egyszerű volt. Sietnünk kellett a cserével, de végül gyorsan sikerült megoldani. Jó volt ez a verseny a tanulásra. Nem mentünk hiba nélkül, 2-3 alkalommal hibáztam, és a féltengelytörés sem tett jót az eredménynek. Sokat kell még nedves körülmények között fejlődnöm, de száraz körülmények között már jó a tempó.” 

Pardo két verseny után, 22 megszerzett ponttal a bajnokság 10. helyén áll, 23 pont hátránnyal a bajnoki éllovas Armindo Araújo mögött. 

A bajnokság májusban a Kanári-szigetek Rallyval folytatódik, ahol 13 szakaszt kell majd a versenyzőknek teljesíteni. 

Friss