2024. március 29. 16:10

KezdőlapERC13 szakasz a Kanári-szigetek Rallyn 

13 szakasz a Kanári-szigetek Rallyn 

-

A Rally Európa-bajnokság harmadik versenyén, a Kanári-szigetek Rallyn idén négy szakasszal kevesebbet kell teljesíteni, mint 2021-ben, és a versenytáv is három kilométerrel rövidebb lesz. 

Tavaly november közepén rendezték a Kanári-szigetek Rallyt, a Rally Európa-bajnokság szezonzárójaként, idén azonban már a harmadik futam alkalmával a spanyol szigetekre kell menniük a versenyzőknek május közepén. 

A versenyen idén négy szakasszal kevesebbet, 13-at kell majd teljesíteni, a versenytáv ugyanakkor csak 3 kilométerrel lesz kevesebb, mint 2021-ben. 

A Kanári-szigetek Rally május 12-én este egy 1,5 km-es szuperspeciál szakasszal indul, majd másnap és az utolsó napon is hat szakasz vár a mezőnyre. A leghosszabb gyorsasági vasárnap kerül megrendezésre, a Moya-Valleseco szakasz 27,42 km hosszú lesz. 

2021-ben Alexey Lukyanuk és Alexey Arnautov Citroennel tudott nyerni 52,3 másodperccel megelőzve az idei Azori-szigetek Rallyn első győzelmét szerző spanyol Efrén Llarena-Sara Fernández kettőst, míg a harmadik a lengyel Miko Marczyk és Szymon Gospodarczyk lett. 

Herczig Norbert és Igor Bacigál minden bizonnyal indul a spanyol versenyen is az MRF Team versenyzőjeként, miután korábban már kétszer részt vett a Kanári-szigetek Rallyn, ahol 2018-ban Skodával a 13., míg egy évvel később Volkswagennel a negyedik helyen zárt Ferencz Ramón navigálásával. 

Amennyiben Csomós Miklós és Nagy Attila, Valamint Herczig Patrik és Bán Viktor is rajthoz áll a spanyol versenyen, úgy első alkalommal indulnának a rendezvényen. 

Az ERC pontversenyében két portugál rallyt követően Armindo Araújo vezet, míg Herczig Norbert a 13.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss