2024. április 26. 15:32

KezdőlapERCMoura: Minden méter számít

Moura: Minden méter számít

-

Ricardo Moura az utolsó szakaszig vezette az Azori-szigetek Rallyt, azonban a versenyt végül Efrén Llarena nyerte. A portugál versenyző érthetően csalódott volt a vereség után. 

Ricardo Moura és António Costa csaknem a teljes versenyen vezetett az Azori-szigetek Rallyn, azonban az utolsó három szakaszon nem tudta megtartani 14,7 másodperces előnyét a spanyol Efrén Llarena-Sara Fernandez kettőssel szemben és végül 2,7 másodperc előnnyel az MRF Team versenyzői nyertek. 

“Nem volt elég, de ez van – mondta Ricardo Moura az ERC hivatalos oldalának. – Természetesen kicsit szomorú vagyok, mert az utolsó szakaszig vezettünk. A Power Stage-n azonban nem voltunk elég gyorsak és pár másodperccel kikaptunk. Egy versenyen minden méter számít, és az utolsó után nem mi voltunk az élen. Nyilván, ha megnéznénk, tudnánk, hgogy hol vesztettük el a másodperceket. Efrén nagyon jó teljesítményt nyújtott a versenyen, megérdemelten tudott győzni.” 

Moura szeptember óta nem versenyzett és a portugál pilóta szerint ez hátrány volt az ERC élmezőnyével szemben. 

“Csak egy hobbiversenyző vagyok, akik talán már a pályafutása vége felé közeledik. Megtettük, amit tudtunk, nyomtuk a gázt és felhasználtuk tapasztalatunkat. A szakaszok második teljesítésére azonban nem fejlődtünk eleget. Nem tudtuk Efrén tempóját tartani. Az eredmény miatt szomorú vagyok, de boldogsággal töltött el, hogy ennyien szurkoltak nekünk. Szerettem volna ezt győzelemmel meghálálni, és bár mindent megtettünk, végül nem sikerült.” 

Forrás:fiaerc.com

Friss