2024. április 26. 00:35

KezdőlapERCTorn tempót váltott, nem kicsit 

Torn tempót váltott, nem kicsit 

-

Az észt, fordos Ken Torn és Kauri Pannas dobogós eredményért harcolt a Fafe Rallyn, azonban végül erőfeszítései nem hozták meg a kellő eredményt a kétszeres Junior ERC bajnoknak. 

Ken Torn a dobogóért harcolt a Rally Európa-bajnokság második, Azori-szigeteki versenyén vasárnap, amikor először a Feteiras szakaszon megforgott, majd a Sete Cidades szakaszon műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. 

“Sajnos a számunkra nagyon jól indult verseny nagyon rosszul végződött – mondta Ken Torn az ERC hivatalos oldalának. – Pontosan még nem tudom, hogy mi történt, de egyszer csak füst áramlott az utastérbe, ezért meg kellett állnunk. Eddig jól haladunk célunk felé, de még sokat kell fejlődnünk. A szombat reggel nagyon nehéz volt az időjárás miatt, hol a köddel küzdöttünk, hol pedig a tapadással. Ennek ellenére élveztem a versenyt, de nehéz volt megtalálni a tapadást a vízzel teli nyomokban. A Rally2-es autót azonban öröm vezetni, minden pillanat vele nagy mosolygásra ad okot.” 

A 2020-as ERC3, és 2020-as és 2021-es Junior ERC bajnok észt versenyző a Fafe Rally első napján a hűtő megsérülése miatt volt kénytelen kiállni, majd megnyerte a Power Stage-t, és szakaszt az Azori-szigetek Rallyn is tudott nyerni. 

A Ford Fiesta Rally2-vel versenyző Torn a megszerzett 5 ponttal a Rally Európa-bajnokság 17. helyén áll.  

A bajnokság május közepén a Kanári-szigeteken folytatódik. 

 

Forrás:fiaerc.com

Friss