2024. március 28. 21:42

KezdőlapERCBattistolli: Szerencse és szerencsétlenség egyben 

Battistolli: Szerencse és szerencsétlenség egyben 

-

Alberto Battistolli és Simone Scattolin nagyon szerencsés volt az Azori-szigetek Rallyn, hogy autója nem sérült meg nagyon a Power Stage-n, amikor egy elágazásban felborult. 

Alberto Battistolli a hatodik helyért harcolt az Azori-szigetek Rally Power Stage szakasza előtt, azonban a versenyzáró szakaszon egy elágazásban felborult és végül a nézők segítsége is kellett, hogy a kilencedik helyet megszerezze. 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az autó nem sérült meg nagyon. 

“Egyszerre voltunk szerencsések és szerencsétlenek – mondta az olasz versenyző a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának. – Szerintem a felfüggesztés és hajtókar sérült meg a borulásnál, de az autó nagyjából egyben maradt. Sok munkát követően a jövő héten már kész is lesz az autó, így a Kanári-szigetek Rallyn biztosan tudunk indulni.” 

A borulás rendkívül alacsony tempónál következett be. 

“Nem tudjuk, hogy műszaki hiba okozta-e a borulást, vagy valami más, hiszen 20 km/h-val haladtunk. Nagyon furcsa eset volt. Ugyanakkor a szakaszok csodálatosak voltak, még sosem vezettem ilyen szép szakaszokon.” 

Alberto Battistolli két verseny után a Rally Európa-bajnokság kilencedik helyén áll, köszönhetően a Fafe Rallyn elért 5., és mostani kilencedik helyezésnek. 

Az olasz versenyző hatalmasat fejlődött a tél során, hiszen az idei szezon előtt a legjobb eredménye az Európa-bajnokságon a 12. hely volt, melyet a tavalyi Rally Hungary-n ért el. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss