2024. április 25. 19:22

KezdőlapERCHerczig: A családi ügy

Herczig: A családi ügy

-

A Herczig-család különbözik a legtöbb más családtól, hiszen nem a focipályán vagy egy horgásztónál, hanem a versenypályákon szerzik közös élményeiket apa és fia, vagyis Norbert és Patrik. 

Amíg Herczig Norbert és Igor Bacigál idén már a gyári MRF Team versenyzői, addig Herczig Patrik az Azori-szigetek Rallyn debütált külföldi ERC mezőnyben, ahol navigátora, Bán Viktor már szerzett némi tapasztalatot. 

“Nagyon érdekes együtt versenyezni apukámmal, mert a rendezvény ideje alatt tudunk beszélni a szakaszokról és a versenyen tapasztaltakról – mondta a fiatal versenyző az ERC honlapjának, aki a tavalyi Rally Hungary-n debütált ERC futamon. – Nekem tapasztalatra van még szükségem, ami neki már meg van.

Minden tud nekem segíteni, így jó, hogy közös versenyen indulunk. Számomra a tapasztalatszerzés a legfontosabb, amit Rally5-ös és Rally4-es autókkal igyekszem megszerezni. Ha már rendelkezem a megfelelő tapasztalattal, akkor szeretnék Rally2-es autóra váltani, de hogy ez sikerül-e, azt az idő eldönti.” 

Az Azori-szigetek Rallyn a Clio Kupa negyedik helyén állt az utolsó előtti szakaszon a Herczig-Bán kettős, amikor alacsony tempónál balesetet szenvedtek és kiestek. 

Bán Viktor ugyancsak tud némi tapasztalatot adni Patriknak, hiszen korábban, 2016-ban Ranga Péter navigátoraként már indult az ERC naptárában szereplő Kanári-szigetek Rallyn és Akropolisz Rallyn Mitsubishivel. 

Herczig Norbert és Igor Bacigál a nyolcadik helyen zárt az Azori-szigetek Rallyn. 

A Herczig-család következő közös versenye a Kanári-szigetek Rally lesz május közepén. 

Forrás:fiaerc.com

Friss