2024. április 25. 04:03

KezdőlapERCKifizetődött Soria érett versenyzése 

Kifizetődött Soria érett versenyzése 

-

Az argentin Paulo Soria és navigátora, Marcelo Der Ohannesian, a Fafe Rallyn elért ERC4-es dobogó után az Azori-szigeteken érett versenyzést bemutatva nyerte a Clio Kupában. 

A Fafe Rallyn egy Rally4-es Renault Clioval megszerezte az ERC4 dobogóját, majd az Azori-szigetek Rallyn egy Rally5-ös Renault-val megnyerte Paulo Soria a Clio Kupát. 

Az argentin versenyző 13 szakaszból 10-et megnyert a Clio Kupa értékelésben, így több mint három perces előnnyel sikerült győznie. 

“Az autóban ülve nagyon-nagyon nehéz hétvége volt – mondta Soria az ERC hivatalos oldalának. – Azt hiszem, ez volt életem legnehezebb versenye, ugyanakkor a legélvezetesebb is. Élveztem a versenyt, mert a szakaszok csodálatosak voltak, még úgy is, hogy az időjárás komolyan próbára tette a képességeket a változatosságával.” 

Az argentin versenyző az Azori-szigeteken a Clio Kupában az olasz Giorgio Cogni-Gabriele Zanni, és a spanyol Sergio Fuentes-Alain Pena Salvador kettősöket előzte meg, míg az ERC4 értékelésében a spanyol Óscar Polomo-Xavi Moreno, és olasz Andrea Mabellini-Virginia Lenzi kettősök mögött a harmadik helyen zárt. 

Két versenyt követően az ERC4 bajnokságban hat pont hátránnyal követi Mabellinit és 12 ponttal előzi meg Óscar Palomot a második helyen állva. 

A Clio Kupában idén öt versenyt rendeznek, az Azori-szigetek Rally után a Kanári-szigetek Rally, a lett Liepaja Rally, Róma Rally, majd a cseh Barum Rally következik. 

Forrás:fiaerc.com

Friss