2024. április 26. 21:02

KezdőlapERCWheatley: Az ERC egy ugródeszka a WRC felé 

Wheatley: Az ERC egy ugródeszka a WRC felé 

-

Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója hangsúlyozta az ERC fontosságát, miután látogatást tett az Azori-szigetek Rallyn, a Rally Európa-bajnokság második versenyén. 

Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója látogatást tett a Rally Európa-Bajnokság második, Azori-szigeteki versenyén, majd az ERC hivatalos oldalának kiemelte a sorozat fontosságát, és hangsúlyozta, hogy az ERC egy ugródeszka a Rally Világbajnokság felé. 

“Rendkívül fontos sorozat az ERC – mondta Wheatley. – Az elmúlt években komoly megújuláson ment át a sorozat. Nagyon sokan indulnak a versenyeken, és minden rally nagyon szoros küzdelmet hoz. Ezért az Eb egy lépcsőfok tulajdonképpen a Vb felé. Az ERC mindig egy lépcsőfok volt, de az utóbbi években még tovább nőtt a jelentősége. A Rally Európa-bajnokságon nem csak a jövő versenyzői, de a jövő WRC futam szervezői is nevelkednek. A médiások egy része is innen lép tovább, valamint a technikai személyzet is.” 

Wheatley szerint jó ötlet volt, hogy a WRC-hez hasonlóan már az ERC sorozatban is megjelent az élő közvetítés. 

“A WRC+ még közelebb hozza az emberekhez a rallyt, és fontos, hogy a Vb után már elmondható ez az Eb-vel kapcsolatban is. Ha valaki kérdéseket szeretne találni a rallysporttal kapcsolatban, csak végig kell néznie egy napot a közvetítés segítségével és mindenre választ kap. Néhány éve egy navigátor azt mondta, hogy a legérdekesebb dolgok az erdők fái között maradnak, és nem ismerik meg a szurkolók, ez a közvetítés segítségével már meg lett oldva.” 

Friss