2024. március 29. 15:11

KezdőlapERCTempestini eddigi legjobb eredményét érte el 

Tempestini eddigi legjobb eredményét érte el 

-

Simone Tempestini miután a Fafe Rallyn kiesett, az Azori-szigetek Rallyn már a negyedik helyet szerezte meg, amivel a legjobb Európa-bajnoki eredményét érte el. 

Simone Tempestini számára a 23. Európa-bajnoki verseny volt az Azori-szigetek Rally, és a hatszoros román bajnok a 2017-es Róma Rallyn elért ötödik helyet tudta felül múlni a negyedik helyen zárva. 

“Örülünk az Azori-szigeteken elért helyezésnek, amit már szerettünk volna elérni a Fafe Rallyn is – mondta Tempestini az ERC hivatalos oldalának. – Jól sikerült a verseny első napja, ami lehetővé tette, hogy a top három versenyzőhöz közelebb autózzak. A második napon is elégedettek voltunk a tempónkkal, most már sok új dolgot tudunk erről a versenyről, ezért jövőre már a verseny elejétől gyorsak tudunk lenni.” 

Az olasz-román állampolgárságú versenyző a Fafe Rallyn bekövetkezett baleset után egy új Skoda Fabia Rally2 evóval indult az Azori-szigeteken. 

“A Fafe Rallyn a balesetünk elég furcsa volt, mert tudtam, hogy nagyon csúszni fog az a kanyar, azonban még a vártnál is sokkal jobban csúszott. Teljes mértékben irányítottuk a versenyünket azon a futamon, csupán azt az egy kanyart nem. Az Azori-szigeteken a kezdetektől fogva magabiztosan versenyeztünk, kockázat nélkül.” 

Simone Tempestini 2013-ban debütált a Rally Európa-bajnokságon Subaruval. 

Az ERC második versenyén elért negyedik helynek köszönhetően a bajnokság hetedik helyén áll a fiatal versenyző az osztrák Simon Wagnerrel azonos pontszámot gyűjtve. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss