2024. április 26. 03:39

KezdőlapERCEz a komoly nyeremény várja a Junior Európa-bajnokot 

Ez a komoly nyeremény várja a Junior Európa-bajnokot 

-

Rendkívül komoly nyeremény várja a Junior Európa-bajnokot a 2022-es év végén, akár teljes Junior WRC szezont is lehet nyerni. 

A Kanári-szigetek Rallyn, májusban kezdetét veszi a Junior ERC szezon, mely mind a hat további versenyen zajlik majd. 

Az év végi bajnok nyereménye kétféle is lehet. 

Amennyiben a bajnok Ford Fiesta Rally4-gyel versenyez, úgy 2023-ban teljes, hat futamból álló Junior WRC szezon lesz a nyereménye, továbbá egy teljes edző napot eltölthet a szezon előtt a norvég John Haugland Rally School intézményben. 

Amennyiben más Rally4-es vagy Rally5-ös autóval szerzi meg a bajnoki címet a győztes, a nyereménye ugyancsak Junior WRC szezonban való indulás lesz, de csak négy versenyre szóló. 

A Junior ERC-ben induló versenyzőnek 27 évnél fiatalabbnak kell lennie. 

A nyeremény az M-Sport Poland, a Pirelli, a WRC Promótere és az FIA által biztosított. 

A korábbi Junior Európa-bajnokságokban a svéd Emil Bergkvist, a cseh Erik Cais, a cseh Jan Cerny, a francia Jean-Baptiste Franceschi, a finn Jari Huttunen, az orosz Nikolay Gryazin, a brit Chris Ingram, a svéd, Tom Kristensson, a francia Stéphane Lefebvre, a luxemburgi Grégoire Munster, az észt Ken Torn és a lettMartins Sesks is sikeresen szerepelt és lépett tovább. 

A Kanári-szigeteken először fog indulni a Junior Eb, majd a Lengyel Rally, a Liepaja Rally, a Roma Rally, a Barum Rally és az eddig még nem ismert Rally Európa-bajnoki szezonzáró versenyen fog zajlani a sorozat. 

Friss