2024. április 16. 06:35

KezdőlapERCVita visszatér az Eb-re 

Vita visszatér az Eb-re 

-

Az olasz Mattia Vita a Kanári-szigetek Rallytól visszatér a Rally Európa-bajnokság mezőnyébe, ahol hat versenyen szeretne indulni a junior mezőnyben. 

Mattia Vita 2016 előtt Charles Leclerc-kel és Max Verstappennel gokartozott, majd a rallysportra váltott. 

Az olasz versenyző 2018-ban már indult a Rally Európa-bajnokság junior U27-es mezőnyében, ahol a Róma Rallyn, a cseh Barum Rallyn és a Lengyel Rallyn a negyedik, míg az Azori-szigetek Rallyn a hatodik helyen ért célba a Peugeot 208 R2-vel. A sikeres év után a bajnokság ötödik helyén zárt. 

Miután az elmúlt szezonokban az olasz junior mezőnyben fejlődött, idén a Kanári-szigetek Rallytól kezdve visszatér a Rally Európa-bajnokságra, ahol hat versenyen indul a junior mezőnyben. 

“Nagyon izgatottan várom a visszatérést az Eb-re – mondta a 25 éves pilóta az ERC hivatalos oldalának. – Keményen dolgoztunk, hogy sikerüljön a visszatérés, és ezúttal sokkal felkészültebben várhatom a szezont az elmúlt években szerzett tapasztalatommal. Egy Ford Fiesta Rally4-gyel fogok indulni, amilyen típussal már korábban is versenyeztem, és a naptárban lévő versenyek is ismerősek. Az EB-n mindig erős mezőnyben kell bizonyítani, így már nagyon várom a szezont.” 

A Junior EB mezőnyében 27 évnél fiatalabb versenyzők indulhatnak Rally4-es vagy Rally5-ös autókkal és Pirelli gumikat használva. 

A Junior Rally Európa-bajnokság a Kanári-szigeteken kezdődik, majd Lengyelország, a lett Liepaja Rally, a Róma Rally, a cseh Barum Rally és az eddig még nem ismert szezonzáró verseny következik. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss