2024. március 28. 17:12

KezdőlapERCÉrdi és Wirtmann is dobogón a historic Eb-n

Érdi és Wirtmann is dobogón a historic Eb-n

-

Két magyar dobogós helyezés is született a Historic Rally Európa-bajnokság második futamán, a Vltava Rallyn. Ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán az abszolút első helyen kezdhették a szombati napot, ám egy kicsúszás után a harmadik helyre estek vissza, az E csoportban pedig a második helyen végeztek. Wirtmann Ferenc és Kerekes József két igen kemény ellenfél mögött szerezték meg a D csoport harmadik helyét. 

Még ifj. Érdi Tibor sem tudta megmondani, mikor indulhatott utoljára rallyversenyen elsőnek, de ez a Vltava Rally szombati napján mégis megtörtént, miután a pénteki hat gyorsasági szakasz után vezette a versenyt a Ford Sierra RS Cosworth 4×4-gyel.

Szombaton az első gyorsaságin a finn Ville Silvasti Lancia 037-essel 2,7 másodperccel csökkentette hátrányát Érdivel szemben ám a második szakaszon a magyar versenyző visszavágott és a gyorsaságit megnyerve 17 másodpercre növelte előnyét, ami a legtöbb volt a verseny alatt.

A szombati harmadik szakaszon azonban az ewrc.com információi szerint ifj. Érdi egy kicsúszással veszített egy percet, amivel az abszolút értékelés harmadik, az E csoportban pedig a második helyre esett vissza.

Ezt a pozícióját a verseny végéig megtartotta. A versenyt Zippo nyerte Audi quattróval, Silvasti Lancia 037-ese előtt.

Az ifj. Érdi–Csökő páros az E4-es kategóriát megnyerte, E csoportban a második, abszolútban pedig a harmadik helyen végezett. A bajnokság szempontjából az E csoport második helye a legfontosabb – ezért járnak a pontok –, illetve az, hogy a tempó alapján győzelmi esélyesek voltak és már pályafutásuk első Historic Rally Európa-bajnoki futamán bejelentkeztek az Eb-címért.

A D csoportban szárnyaló Karl Wagner szombaton a második gyorsaságin veszített közel nyolc percet a Porschéval, így Zippo könnyedén nyert az Audi quattróval.

Wirtmann Ferenc és Kerekes József mögöttük végzett a D csoport harmadik helyén, a D3-as kategóriát azonban megnyerték a Ford Escort Mk II-essel.

Így mind a két magyar páros dobogós helyezéssel zárta a cseh futamot.

A Historic Rally Európa-bajnokság harmadik versenyét, a Chablais Rallyt Svájcban rendezik június 2-4-e között. Az előzetes információk szerint Érdiék itt is indulnak, Wirtmannt azonban csak a Mecsek Rallyn láthatjuk legközelebb a historic Eb-n.

A Vltava Rally Rally eredményei itt találhatók.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss